IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобил от 100 % рециклируеми материали

„Тримата големи” от Детройт, Ford General Motors и Chrysler, работят над проект за автомобил изработен изцяло от рециклируеми материали.

Автомобил от 100 % рециклируеми материали
Сто процента от частите на този бъдещ автомобил трябва да подлежат на вторична обработка. Според участниците в проекта подобен автомобил ще може да се появи още през следващите няколко години, съобщава The Detroit Free Press. 


Според представител на Ford, сега около 85 % от всички части и детайли на техните модели могат да бъдат вторично преработени. В момента при производството на много части за моделите на Ford се използват метали и пластмаси получени от вторична преработка на материалите. 

Във Ford сега разработват проект, при който каросерията на автомобила ще бъде произведена изцяло от смес между влакна от коноп и полипропилен. Детайлите изработени от такава смес са изключително леки, здрави и устойчиви, а също подлежат изцяло на вторична преработка.  
0 от 500