IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продава се Renault 5 Turbo, карано от Енцо Ферари

Във Ferrari са сложили радио и син мокет на колата

Продава се Renault 5 Turbo, карано от Енцо Ферари

Феновете на Ferrari от десетилетия са наясно с предпочитанията на основателя на компанията Енцо Ферари към френските автомобили, които той е използвал за ежедневно шофиране. Естествено, тук се има предвид популярното Peugeot 404, интериорът на което е бил доработен в Маранело по указания на Ил Комендаторе.

Продава се: Renault 5 Turbo, карано от Енцо Ферари

Но с това не се изчерпва интересът на Енцо към автомобилната продукция на Франция. Сега във Великобритания се продава отлично поддържан Renault 5 Turbo Phase 2 – една от иконите на спортните автомобили през 80-те години. И като допълнение, колата е изминала 27 000 км, като е била притежание на Енцо Ферари.

Продава се: Renault 5 Turbo, карано от Енцо Ферари

Предполага се, че на предстоящия търг на Острова цената на този автомобил ще е в границите на 65 000 – 90 000 евро. Тук също има промени по колата, които обаче са по-скромни.

Първата е инсталирането на радио Pioneer във френския автомобил – задача, която е била възложена на инженерите във Ferrari, а втората е добавянето на дебел син мокет на пода и частично тапициране на интериора със същия материал.

Продава се: Renault 5 Turbo, карано от Енцо Ферари

Няма много данни за това къде е съхраняван автомобила след смъртта на Енцо през 1988 година, но през 2000 година колата се озовава в Renault Sport с поръчка за цялостна реставрация.

На което се дължи и блестящото й състояние, като с колата се продава и цялата документация по поддръжката й – от 80-те години до днес.

0 от 500