IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци възраждат култово Bugatti

Суперколата Casil SP-110 Edonis Fenice ще развива 720 к.с.

Американци възраждат култово Bugatti

Компанията Casil Motors от Лас Вегас обяви намеренията си в съвсем близко време да започне производство на суперкола. Тя ще носи името Casil SP-110 Edonis Fenice, като в нейната основа е италианският спортен модел Edonis,  показан през 2001 г. Самият той на свой ред представлява доработено Bugatti EB110 от 1991 г.

Американци възраждат култово Bugatti

Трябва да се отбележи, че доработката на Bugatti EB110, която бе извършена в края на 90-те години на миналия век, трудно може да бъде наречена "успешна". Полученият в резултат от нея модел Edonis остана без система за задвижване на четирите колела, а дизайнът му предизвика доста спорове.

В същото време цената на колата остана много висока и в крайна сметка интересът беше почти нулев. Така вместо предварително поръчаните 17 комплекта Bugatti EB110 италианците взеха само два, които превърнаха в новия автомобил. След което проектът беше закрит, но явно не е забравен.

В крайна сметка другите 15 комплекта бяха закупени от собственика на фирмата Casil Motors - Антонио Калва, който плати и за правата върху Edonis. За новата кола неговият екип ще използва карбоновия монокок и 12-цилиндровия 3,8-литров двигател, чиято мощност е увеличена от 680 на 720 к.с. Въртящият момент се предава от 6-степенна механична скоростна кутия към задния мост, като система за задвижване на четирите колела отново не се предвижда.

По предварителни данни, новата-стара суперкола ще развива максимална скорост от 354 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 3,4 секунди. Фирмата Call Motors вече приема поръчки за автомобила, като капарото е 2500 щатски долара. Цената на колата ще бъде 720 000 долара.

В САЩ обаче са скептично настроени относно появата на подобен автомобил. Предишният проект на Антонио Калва - суперколата SP-200 Sin, си остана само на компютърни скици. Макар че, според непотвърдена информация, вече е направено една от новите коли и тя скоро ще бъде показана пред публика.

Снимка: Auto.Mail

Тагове: bugatti eb110 casil motors
0 от 500