IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Северна Корея се появи нова автомобилна марка

Моделите на Naenara ще са с климатик и парктроник

В Северна Корея се появи нова автомобилна марка

В Северна Корея се е появила нова автомобилна марка – Naenara, като моделите й ще се отличават с по-богато оборудване. Това съобщи на страницата си в Twitter историкът и преводач Мартин Висер, който е автор на най-сериозната база данни за действащите в момента закони в Северна Корея.

В Северна Корея се появи нова автомобилна марка

В гамата на новата марка ще влизат леки автомобили, кросоувъри, компактни и средни по размери автобуси, както и малки камиони. Засега се знае, че мощността на леките автомобили ще е между 74 и 108 конски сили. Акцентът при Naenara ще е комфортът, тъй като моделите ще получат климатик, електрически странични стъкла, серво на волана, парктроник и дори система Start/Stop.

Корейците обещават максимална скорост на различните модели от 120 до 180 км/ч, както и разход до 50 грама гориво на километър, но не се уточнява дали става въпрос за бензин или дизел.

В Северна Корея действат няколко предприятия за производство на автомобили, като основно се сглобяват камиони, автобуси и автомобили с повишена проходимост.

Отделно от това е компанията Pyeonghwa Motors – съвместна компания на Южна и Северна Корея, която произвежда леки автомобили.

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Край ( преди 6 години )
    Севернокореецът е ИДЕАЛНИЯ работник за конвейр. Каквото му кажат -точно това ще прави 10-12 часа без да пика даже.
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Тия ли ядяха трева?
  • #8
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Една позната работеше в завода за високотехнологични компоненти, плащаха и колкото да не умре от глад - около 500 лева чисти.
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    "...съвместна компания на Южна и Северна Корея, която произвежда леки автомобили."Тия нали уж бяха скарани и пиле не може от едната държава в другата и обратно да мине!!!
  • #6
    19 rate up comment 6 rate down comment
    до втория ( преди 6 години )
    Какви компоненти произвеждаме бе,смешо?Кабели,пера за чистачки,въздушни и маслени филтри.*** компонентите.Даже и китайския завод за коли го затворихме,защото дори и китайски ментета не можем да правим.Произвеждаме корупция в найвисокотехнологични количества,*** и хасфалтови бойкобани,които след 2 години експлоатация са за основен ремонт.
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    do : JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    асвалт!Ха ха ха
  • #4
    21 rate up comment 7 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Точно бай ***, няма право да се присмива на който и да било, за каквато и да е марка автомобили ! Комунисти били, нямали какво да ядат, луди били и не знам си какво. България от 89-та, до ден днешен какво направи в тая сфера ???Те и много африкански държави, правят компоненти за коли...
  • #3
    20 rate up comment 3 rate down comment
    kris ( преди 6 години )
    Ние сме "високотехнологичен" ищлемар
  • #2
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Глупости. В цивилизования свят от няколко века има разделение на труда. Ние на практика не сглобяваме, а сме голям производител на високотехнологични компоненти за коли.
  • #1
    42 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ***,в Северна Корея имат завод за коли,а уж са изостанали в 19-ти век според запада.А ние уж сме ултра напреднали и сме в ЕС,а нямаме дори завод за гуми.