IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fisker най-после показа луксозния си модел на ток

Седанът ще изминава 650 км и ще струва поне 129 000 долара

Fisker най-после показа луксозния си модел на ток

Компанията Fisker Inc., собственост на дизайнера Хенрик Фискер, представи на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас своя луксозен модел на ток. За електромобила почти всичко се знаеше още от средата на миналата година, когато започнаха да се приемат поръчки за него, но едва сега той беше разкрит напълно.

Fisker най-после показа луксозния си модел на ток

Fisker EMotion е голям (дължина от 5085 мм) спортен седан с вдигащи се нагоре врати, 24-цолови джанти още в стандартното оборудване, самозатъмняващи се стъкла, електрическо задвижване към четирите колела и автопилот. Той е изграден на шаси от карбон и алуминий, което го прави с 20% по-лек от конкурентите му.

А сред тях Фискер поставя не само Tesla Model S, но дори и Mercedes-Benz S-Class, като това се дължи на богатото оборудване. В салона, който може да бъде с 4 или с 5 места, са поставени няколко цифрови дисплея, в това число и 27-инчов екран за пъниците на задните седалки.

Задвижващата система на Fisker Emotion включва няколко електромотора, развиващи обко 780 к.с. Ускорението от 0 до 96 км/ч отнема 3 секунди, а максималната скорост е 257 км/ч. Източник на захранването е батерия LG с капацитет 145 кВт/ч, която осигурява пробег от 650 км. С помощта на специално зарядно UltraCharger за 9 минути може батерията да се напълни за още 200 км пробег.

Fisker най-после показа луксозния си модел на ток

Електромобилът разполага и с ултрамодерна система за автопилот. В нея влизат 5 специални устройства S3 LiDAR, които са разработени от компанията Quanergy Systems от Силициевата долина.

Производството на Fisker Emotion ще стартира през 2019 г., като то ще бъде поверено на външна фирма. Поръчки за авточобила вече се приемат, като капарото е 2000 долара. Цените стартира от 129 900 долара.

Снимки: Fisker Inc.

Тагове: fisker inc. emotion
0 от 500