IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari представя новия си болид след по-малко от месец

Италианците работят неуморно. F2008 трябва да е своевременно готов за новия сезон на Формула 1.

Ferrari представя новия си болид след по-малко от месец



По последна информация, новият спортен звяр ще бъде представен официално в Маранело на 6 януари 2008 г. След това пилотите на Ferrari вече няма да имат и миг почивка, тъй-като още на следващия ден започват тестовете на автомобила. Бързакът ще трябва да покаже пред всички своите действителни възможности.

Първите обиколки ще са на пистата във Фиорано. Инженерите на Ferrari са уверени, че новият F2008 ще се справи с конкуренцията. Президентът на компанията Лука ди Монтедземоло беше изключително доволен от резултата през изминалия сезон на Формула 1. Той се надява, че титлата при конструкторите ще остане в Италия и през следващата година.

В този контекст буди интерес поведението на Макларън-Мерцедес,  които обявиха, че не възнамеряват да представят официално своя  болид  за новия сезон на Формула 1.  Миналата година тяхната презентация беше една от най-зрелищните, но тази година шпионският скандал явно е повлиял на решението на тима.
0 от 500