IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Ford Mustang Shelby GT500 обещава да бъде адски бърз

Екстремното купе ще развива повече от 320 км/ч

Новият Ford Mustang Shelby GT500 обещава да бъде адски бърз

Компанията Ford ще покаже по време на автосалона в Детройт, който се открива в средата на януари, новото си екстремно купе Mustang Shelby GT500. Изданието The Truth About Cars твърди, че автомобилът ще може да развива над 320 км/ч.

Новият Ford Mustang Shelby GT500 обещава да бъде адски бърз

Според информацията, машината ще може до достига максимална скорост от 322 км/ч. Нейният километраж ще бъде разграфен до 214 мили, което е 344 км/ч. За целта колата ще бъде снабдена с високопроизводителни спирачни механизми, направени от карбон и керамика.

Задвижването на Mustang Shelby GT500, моделна година 2019, е поверено на 5,0-литров V8 двигател, чийто компресор е по-голям от досегашния. Ориентировъчната мощност на мотора ще бъде около 750 к.с., като той ще работи в комбинация с 10-степенна автоматична скоростна кутия.

Любопитното е, че явно във Ford се отказват от модификацията Mustang GT350, която разчита на 5,2-литров V8. Доказателство за това и липсата на информация за подобен автомобил в подадената официална документация.

Снимка: Ford

Тагове: ford mustang shelby gt500
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Форд имат един друг модел, но той е вече в клас супер КАР. Казва се Форд GT. Това е наследника на легендарниq Форд GT40.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    форд само от 200 нагоре
  • #3
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И Ескорт и Сиера и Фиеста и Фокус съм карал.И точно защото съм ги карал знам, че друг Форд освен Мустанг не бих си взел някога.А ти само ескорт ли си карал, че имаш мнение по въпроса за това, което бих и не бих си взел?А нещо за ръждата да кажеш? След Опел Кадет най-гниещата кола беше Ескорт. И най-интересното, че гниеше на такива места, че чак да се чудиш. Кадета гниеше по праговете и веждите, а Ескорта задната врата, тавана, ръбовете на вратите, под фаровете и предния капак.
  • #2
    4 rate up comment 7 rate down comment
    ford ( преди 6 години )
    защото не си карал ескорт
  • #1
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ...750 к.с., като той ще работи в комбинация с 10-степенна автоматична скоростна кутия.Страхотни характеристики. Предполагам, че и цената ще е невероятно добра, както винаги е било до сега. Не зная какво би ми накарало да взема нещо с по-слаби характеристики с няколко пъти по-висока цена от този звяр.Между другото не съм изобщо фен на марката и това е единственият Форд, който бих си взел с удоволствие.