IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва с елхата при 280 км/ч? (ВИДЕО)

Американци завързаха коледно дръвче за покрива на Dodge Challenger

Какво се случва с елхата при 280 км/ч? (ВИДЕО)

Коледните празници са тук, а в случай, че сте не сте имали възможност да декорирате дома си досега, все още не е късно. Трябва ви един Dodge Challenger SRT Hellcat Widebody и коледно дръвче, нищо повече.

Какво се случва с елхата при 280 км/ч? (ВИДЕО)

Идеята е на американската тунинг компания Hennessey, която е известна със своите механични компресори, с които увеличава мощността на различни американски коли. В случая става въпрос за Dodge Challenger SRT Hellcat Widebody, който е преминал през щателната им модификация, а за да се върже някак си с празника, от компанията решили да завържат елха на покрива и да изпробват възможностите му на тестовия полигон на Continental в Тексас.

От видеото се вижда, че супер мощният Challenger има нужда от доста пространство, за да разгърне мощността си, но в крайна сметка скоростта му достига 280 км/ч. При това с влошена аеродинамика, за което е виновно изкуственото дръвче на покрива. След постигането на този резултат, от Hennessey не пропускат да направят и няколко донъта, просто ей така, за да демонстрират пълния потенциал на американския коледен дух.

Какво се случва с елхата при 280 км/ч? (ВИДЕО)

Challenger SRT Hellcat Widebody е позициониран в маркетингово отношение точно под върховата версия SRT Demon. Той използва същия 6.2-литров компресорен V8 двигаjел с мощност 707 к.с. и 650 Нм, както и стандартния Hellcat. За разлика от него, обаче, раздутите калници добавят 8.9 сантиметра към широчината на купето, което позволява монтажа на 20-инчови джанти с гуми Pirelli P-Zero с размер 305/35.

Допълнителното сцепление, осигурено от по-широките гуми, позволява на колата да ускори до 100 км/ч за една десета от секундата по-бързо, а ускорението на стандартната драг дисциплина от 402 метра е с 0.3 секунди по-малко в сравнение с версията със стандартни калници.

Хубав начин да се отбележи Коледа.

 

Видео: YouTube
 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    пропов ( преди 4 години )
    Аз мислех че елхата ще бъде много ошмулена от вятъра. Е да ама Не. Оказа се аеродинамична. Сега знаем, че не е проблем да вържем елхата на покрива и да си я приберем в къщи. То ест няма нужда да караме ванове, бусове или комита. Добра новина за празниците!
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не е простотияНещо в синхрон с глупавия празник коледа е
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Само дето Доджа е 880 нм. въртящ момент, не 650. :)
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Дядо Мраз ( преди 6 години )
    Големи простотии!Хайде сега някой да направи тест какво става с колата, ако качи бидон с кисело зеле!Друг да направи тест с бъчва с вино!Друг да пробва с 2 касетки с буркани...Не зная какво точно искаха да ни покажат с поредния "тест"? Каква беше идеята?Може би, че можем да си прекараме коледното дръвче до нас с подобна скорост или друга беше идеята?