IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Щатите запазиха отстъпката за електромобилите

Данъчният кредит от 7500 долара няма да бъде отменен

В Щатите запазиха отстъпката за електромобилите

Данъчният кредит в размер на 7500 долара при покупката на електромобил в Щатите се запазва и в новия данъчен закон, който Републиканската партия се опитва да прокара през Конгреса.

В Щатите запазиха отстъпката за електромобилите

Този закон трябва да се превърне в първата голяма политическа победа на президента Доналд Тръмп, а запазването на тази отстъпка, която се оказа решаваща за развитието на продажбите на електромобили в Щатите, ще е удар върху петролната индустрия.

Новият закон орязва много от популярните до момента данъчни облекчения и в началния стадий на обсъждането му тези 7500 долара от цената на всеки електромобил, които клиентите ползват като отстъпка, също бяха зачеркнати. Това беше вариантът, обсъждан в Камарата на представителите, но според информация на телевизия Bloomberg, при появата на законопроекта в Сената, в него тази отстъпка отново присъства.

Това решение обаче ще донесе облекчение на производителите на автомобили в Щатите, тъй като с включването на електромобили в гамата си, те успяват да се борят с все по-затягащите се изисквания към нивата на вредни емисии, които отделят колите им.

Все пак, запазва се друго ограничение – тези отстъпка от 7500 долара спира да се предлага, когато производителят достигне границата от 200 000 продадени електромобили. Най-близо до тази граница е Tesla – през август компанията обяви, че е продала общо 127 000 броя Model S и Model X, а с излизането на пазара на Model 3 прагът ще бъде много бързо прекрачен.

Тагове: tesla
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Джоди Сливенски ( преди 6 години )
    При приемането на бюджета на България за 2018та пак се запази липсата на стимули за покупката на електромобили! В развита Румъния субсидията е 10 000 евро за физически лица! БЕЗ КОМЕНТАР!!
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    А знаеш ли що не го правят защото гврманците са технологично изостанали.Такива са били винаги дори и за фон Браун имах съмнения и се оказах прав в началото е окрал проектите на Готард в Америка и ги е пренесъл в Германия и така прави Фау 1и 2.
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абсолютно правилна политика национално отговорна и стимулираща потреблениуто на безвредни за здравето на хората коли. Това са неща на практика, а не само на думи.В Германия например много се парадира с екологията, но нищо не се преви. Дори напротив, стимулирт се нафтовите печки. В тази лъжлива държава никга не е имало бонуси за хибриди и електромобили. Никога!Научиха с лъжи хората да карат дизели, а сега когято лъжите и измамите лъснаха е време да променят нещата, но дори и сега не го правят.