fallback

Lexus готви два нови модела за Европа

Кросоувърът UX и седанът ES ще бъдат представени в началото на 2018 г.

Японският производител Lexus ще предложи два нови модела, като един от основните пазари за тях ще бъде Европа. Това съобщава Autoreview, като се позовава на топ-мениджър на марката, отговарящ за Стария континент.Още преди година Lexus показа концептуалния кросоувър UX, а сега се подготвя излизането на неговата серийа версия. Тя ще бъде представена през март в Женева, като това ще стане най-достъпният като цена SUV на марката. Той ще заеме мястото на не особено успешния хечбек Lexus CT 200h.Гамата модификации на модела е ясна, тъй като компанията запази индексите UX 200, UX 250 и UX 250h. Според данни на производителя, UX 250 ще получи 2,0-литров атмосферен мотор с мощност 170 к.с., а хибридът UX 250h – 178 к.с. Заради изискванията за сертификация, новият кросоувър ще се появи на пазарите в Европа едва в началото на 2019 г.Вторият модел е новото поколение на седана ES, който ще бъде представен още през януари в Детройт. Той ще бъде изграден на платформата TNGA и технически ще повтаря до голяма степен новата Toyoa Camry. На външен вид обаче автомобилът ще причила на флагмана на марката LS.Освен сегашната генерация на седана, новият ES заменя и друг модел – Lexus GS, който е с подобни размери, но е построен на платформа със задно предаване и не се продава добре. Според последните информации, през февруари 2018 г. компанията ще престане да приема поръчки за GS за Европа, а през септември ще стартират и продажбите на новия ES. За Стария континент обаче е предвидена единствено хибридна версия – ES 300 h, но на други пазари ще се продават и бензинови модификации.Снимка: Lexus

Тагове: lexus es lexus ux
fallback
  • #21
    Анонимен ( преди 6 години )
    Честно казано, слава богу, че няма да сме ние, които ще си вземем най-надеждната кола с най-качествената стомана на Кобе Стийл.
  • #20
    doc ( преди 6 години )
    Форумните *** пак изстискват последните си мозъчни гънки да измислят поредната си простотия!Не се косете бедняци,има кой да купува най-надеждната марка в света,но няма да сте вие!
  • #19
    Анонимен ( преди 6 години )
    Представяте ли си колко ще е бавно това?
  • #18
    Анонимен ( преди 6 години )
    Прави впечатление, че повечето коментари са осмиващи, което е нормално, и само тук таме има някой заблуден фен, който просто никога не се е качвал на европейски автомобил, за да разбере колко назад в грижата към потребителя е японското автомобилостроене.
  • #17
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много добре са е направили. Ще има страхотно много продяжби. На хората им писна от скучните, сиви, еднотипни, пенсионерски немски каляски. Този Лексус е глътка свежест в морето от сивота.
  • #16
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добри са. Както и Ауди и МБ и БМВ. Нишови автомобили. Шарен свят -беден свят.
  • #15
    Анонимен ( преди 6 години )
    То форумното фенче е едно и хич не го слуша главата!
  • #14
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Тойота са най-иновативната и технологично напреднала автомобилна компания. Доказват го пазарната им капитализация, продажбите, всичките обективни изследвания за надеждност и клиентско удовлетворение. Само форумните фенчета нашмъркани с канцерогенни изпарения имат проблеми да го проумеят.
  • #13
    Lexi ( преди 6 години )
    Не сте ме разбрали. Под ламарините Lexus са много добре направени. Само не мога да разбера какво им стана на тия, дето им правят външния дизайн. Напълниха ги с ръбове и гънки. Вътре в колата нещата са нормални.
  • #12
    Анонимен ( преди 6 години )
    А ние като гледаме Тойотата горе на снимката, съдейки по дизайна, ни се струва, че все още живеят в 70-те, опитват се да се справят с 90-те.За милениума няма да им споменаваме, че ще си направят харакири.
fallback
Последни