IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Sauber върна Alfa Romeo във Формула 1

Ериксон и Леклерк ще карат за швейцарския тим

Sauber върна Alfa Romeo във Формула 1

Швейцарският тим Sauber показа как може да изглеждат автомобилите на тима през следващия сезон във Формула 1 с рекламните надписи на Alfa Romeo.

Sauber върна Alfa Romeo във Формула 1

Италианците се връщат в световния шампионат след над 30 години като доставчик на мотори за Sauber и основен спонсор на отбора. Sauber сключи „дългогодишен съюз” с Ferrari и ще работи като втория тим на италианците, като това означава, че ще получава двигатели, други технически решения и пилоти от младежката програма на Скудерията. Двигателите за сезон 2018 ще са Ferrari, но ще носят името Alfa Romeo и ще са от версията за следващата година.

През 2017 отборът, който остана последен при конструкторите, използва двигатели версия 2016, които не бяха развивани. Мястото си в отбора запазва Маркус Ериксон, който ще си партнира с шампиона във Формула 2 Шарл Леклерк, а другото протеже на италианците Антонио Джовинаци ще участва в шест петъчни тренировки в хода на следващия сезон.

Тагове: alfa romeo ferrari sauber
0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Йо ( преди 6 години )
    carpe_diem,всъщност, всеки, който е учил поне малко френски знае, че истината е някъде по средата :) Няма точно изписване на български език.
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 6 години )
    Льоклер, не Леклерк, моля ви се!
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Dido ( преди 6 години )
    Радващо е че Алфа се връща във Ф1 макра и повече като спонсор. Лошото е, че може би това е подготовка за отеглянето на Ферари ако тъпите американски собственици продължат да сасипват този спорт.