IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bertone e пред фалит

Известният италиански производител на автомобили Bertone е пред банкрут, съобщават италиански медии.

Bertone e пред фалит
Според техните анализи сега само чудо може да спаси фирмата и най-вероятно още тази седмица ще бъде обявен фалит. Ситуацията се комплицира много, след като стана ясно, че ръководството не може да предложи спасителен план за оцеляване, както доскоро обещаваше. 

Шефът на фирмата и основен собственик, г-жа Лили Бертоне (Lili Bertone) обяви, че ще продължи да се опитва да запази работните места на 1300 заети, които сега работят във фирмата. Според нея имало шанс скоро да се стигне до споразумение с неназована промишлена група имаща опит в автомобилостроенето. 


Миналата седмица трябваше да бъде представен спасителния план пред синдикатите и Италианското министерство на индустрията, но това не стана. 

От синдикатите съобщиха, че вече не се надяват на спасителна програма и се готвят да действат в условия на фалит. Те очакват да видят кой ще бъде назначен от съда в Торино за управител на фирмата във фалит.
0 от 500