IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещето на GM зависи от Chevrolet Bolt

Моделът поставя началото на цяла гама електромобили

Бъдещето на GM зависи от Chevrolet Bolt

General Motors вече обяви, че планира да лансира поне 20 електрически модели в обозримо бъдещи, а Chevrolet Bolt е електромобилът, който трябва да им проправи път.

Бъдещето на GM зависи от Chevrolet Bolt

Когато през януари 2016 г. главният изпълнителен директор на GM Мари Бара представи Bolt на CES в Лас Вегас, тя заяви, че моделът ще е платформа за електрическото развитие на гиганта. Тогава никой не можеше да каже дали точно този електромобил ще се окаже успешен. Сега поне вече знаем, че Bolt ще е изключително важен за лансирането на гамата електрически модели на GM.

Бъдещето на GM зависи от Chevrolet Bolt

„Точно Bolt е моделът, който ни показа какво е възможно да се постигне с електромобили”, обясни новият шеф на глобалната програма на GM за електромобили Пам Флечър, която вече си спечели прозвището „Майката на електромобилите” в рамките на гиганта, тъй като е участвала в създаването на всеки един от електрическите автомобили на компанията от десетилетие насам.

Automotive News обобщи важността на Bolt в новия план на GM като обясни, че електромобилът е символ на бъдещето на компанията, което контрастира с миналото й, често изпълнено с проблеми. А от GM вече потвърдиха, че гигантът разполага с второ поколение на платформата за електромобили, като новите батерии и задвижващи системи усилено се разработват.

Може и да ви звучи странно, но GM ще повтори номера на FIAT, който изгради цяла гама модели, базирана на симпатичния мъник 500. Сега тази роля ще поеме Bolt, а електрическото бъдеще на компанията се превръща в приоритет №1 за Бара и екипът й, особено след като компанията се отърва от губещите си предприятия в Европа (Opel) и Индия.

Тагове: gm chevrolet bolt
0 от 500