IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Индийци ще произвеждат корейски коли в Щатите

Mahindra пуска SsangYong на американския пазар

Индийци ще произвеждат корейски коли в Щатите

В продължение на няколко години шефовете на Mahindra обявяват, че искат да лансират южнокорейската си марка SsangYong в Щатите. Сега обаче нещата изглеждат повече от сериозни – според информация на агенция Bloomberg планът за навлизане на американския пазар чака одобрение от борда на директорите на Mahindra и ще стартира със строителството на завод в Детройт.

Индийци ще произвеждат корейски коли в Щатите

Предполага се, че бордът на директорите на индийския гигант ще вземе решение по въпроса в понеделник. Все още обаче не се знае какви точно автомобили ще се произвеждат там, но най-вероятно става въпрос за кросоувъра Tivoli, който вече присъства и в Европа.

Всъщност, търговското наименование на Tivoli за американския пазар беше запазено още през 2014 година. Възможно е там да се сглобява и еволюция на SIV-2 – хибридният кросоувър, който Ssangyong представи на изложението в Женева през 2016 г.

Тагове: ssangyong mahindra tivoli
0 от 500