IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-популярните модели по държави в света

В България №1 е Dacia Docker, сочи проучване на британска фирма

Най-популярните модели по държави в света

Британската компания Indigo направи класация на най-популярните модели автомобили в отделните държави. Резултатът от проучването бе показан на карта на света, след като експертите са изследвали статистиката на продажбите в посочените страни.

Най-популярните модели по държави в цял свят

С най-много първи места в отделни държави и пикапът Toyota Hilux – 25. На втора позиция се нарежда Volkswagen Golf – с 8, а на трета е Toyota Highlander със 7. При марките убедителен лидер е Toyota, чиито модели са най-популярни в 54 страни от цял свят.

Според информацията на Indigo, в България най-търсена е Dacia Doker. Любопитното е, че модели на румънския производител са лидери и на още няколко пазара в Европа. В Румъния и Молдова №1 е Logan, който се продава и под марката Renault, а в Испания – Sandero.

Най-популярните модели по държави в цял свят

(Вижте картата в уголемен вариант)

На най-големия пазар в света – този в Китай, с най-много продажби може да се похвали местният Wuling Hongguang. В САЩ очаквано №1 е Ford F-150, в Германия водил VW Golf, а във Франция – Renault Clio.

Снимки: Indigo
 

0 от 500
  • #1
    14 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Точно пък Дачия Докер въобще не мога да се сетя как изглежда и не мисля, че се вижда много по нашите пътища. Работни коли (баничарки) като Пежо Партнер и VW Caddy са далеч по-популярни.