IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мазда – свистенето на вятъра

По време на международното автоизложение в Детройт, в средата на януари 2008 г., Mazda ще се представи с два автомобила: новия RX-8 и студията Furai

Мазда – свистенето на вятъра

Това ще е премиерата на модифицирания RX-8, който ще се появи на европейските пазари през есента на следващата година. RX-8 e единствената, серийно произвеждана кола в света с уникален ванкелов двигател.



В допълнение, дизайнерската студия Furai е по-скоро поглед към бъдещето на японската марка.

Furai се превежда на български като „свистенето на вятъра“ и е концепция за създаването на един суперспортен автомобил. С него Mazda би могла в бъдеще да се изправи срещу сериозната конкуренция на Nissan GT-R и новата версия на Toyota Supra, която също много се дискутира напоследък.



Mazda Furai на пистата...

По думите на производителя, студията Furai се явява същевременно и комплимент към автомобилите и състезателите, участващи в „America Le Mans Series“. Маzda от две години също е представена в сериите с един мощен 331 kW/450 к.с. роторен двигател. Засега е известно единствено, че Furai се задвижва с биоетанол, произвеждан от целулоза.

Други технически детайли за RX-8 и Furai засега не бяха предоставени.
0 от 500