IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собствениците на стари коли ще плащат за да влизат в Лондон

Мярката засяга всички автомобили, произведени преди 2006 г.

Собствениците на стари коли ще плащат за да влизат в Лондон

Нови правила за влизане в центъра на Лондон с автомобили влизат в сила от днес, обявиха властите в града. Всички собственици на стари и неекологични коли ще трябва да плащат по 10 пануда на ден.

Собствениците на стари коли ще плащат за да влизат в Лондон

Мярката ще засегне тези машини с бензинови и дизелови двигатели, които са произведени преди 2006 г. Експертите от кметството на Лондон са изчислили, че ежедневно това ще донесе приходи на общинското предприятие „Транспорт в Лондон” (TfL) от поне 65 000 паунда.

Всъщност собствениците на стари превозни средства ще плащат 21,50 паунда, за да влизат в центъра на Лондон, където от известно време е въведена такса за всички автомобили, без значение от тяхната възраст. Тя е 11,50, като тези 10 допълнителни паунда се начисляват към нея.

Въвеждането на новата мярка бе гласувано преди доста време, което даде възможност на голяма част от собствениците на по-стари дизелови коли да се откажат от тях. През миналата година в града ежедневно са влизали около 10 000 такива автомобила, но през тази броят им е намален до 6500.

Кметът на Лондон – Садик Хан, планира да създаде от 2020 г. в града „зона за максимално ниско замърсяване”. Съгласно правилата, влизането в нея ще струва на всички шофьори на дизелови автомобили, регистрирани до септември 2016 г. и на бензинови, регстрирани до 2006 г., по 12,5 паунда. Сумата ще важи за цялото денонощие, а не както е сега от 7 до 18 ч.

Снимка: Motor

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Истински ГТП-та и данъци според реално изхвърлените отровни газове.Само това ще доведе до намаляване на половина на колите.Как го виждате назобения чалгар да прати 2000 лева данък за черната си дизелова Е60-ка с прави тръби и чип ?!
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За БГ е достатъчно да се въведе строг контрол върху техническото състояние на колите - нямаш работещ катализатор или дпф, гориш масло, свети АБС Еърбег или engine check (без газификация) - колата на трупчета. И доста бързо ще окапят 30% от автопаркаБългарите трябва да разберат че колата е лукс а не стока от първа необходимост. Ние сме на първо място по коли на глава от населението в Европа въпреки че сме най-бедни
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    ха-ха-ха ( преди 6 години )
    Накратко казано, за дизеляците - не по стари от 1 година, а за бензиновите не по-стари от 10 години. А тук, във форума имаше някакви професори дето ни убеждаваха, че бензиновите замърсявали колкото дизелите. Като е така,нека да обяснят, защо е такава забраната?
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    На садик Пакан ( преди 6 години )
    Така така татко паки трябва да се пенсионира, а не да върти геврека.Сбърканяци
  • #6
    11 rate up comment 3 rate down comment
    чичо ( преди 6 години )
    А нйиеее ниййее, как жа возя борканята и ракийта до квартирата в центъря ва? 1.9 ТДИ... литя литя .....
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    първо да ни оправят велоалеите и да се толелрира прдвижването с велосипед или пеша
  • #4
    15 rate up comment 3 rate down comment
    рветеер ( преди 6 години )
    С две ръце подкрепям и за София възможно най скоро да стане.А дано, ама надали.ЕлекторатО трябва да му е удобно.
  • #3
    22 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не знам за батките но май много бедни хорица ще хванат трамваите и метрото ... Софиа ще стане по добро място за живот а в Горубляне ще бъде отбелязан големия срив в продажбите
  • #2
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Ганьо ( преди 6 години )
    А ние га?Вярно е, че не сме ингилизи, а *** ние дишаме.
  • #1
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много искам същата мярка за София !!!Колко ли Батки ще бъдат принудени да ползват метрото :)