IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW вече работи над шестото поколение на Серия-5

BMW Серия-5 е на пазара вече четвърто десетилетие. Това е един от успешните модели на Баварската фирма, който напоследък успя да изпревари по продажби и най-големия си съперник през годините – Mercedes E-Клас.

BMW вече работи над шестото поколение на Серия-5
Сега става ясно, че в Мюнхен работят над шестото поколение на Серия-5, което трябва да видим на пазара след около две години. 

Днешното поколение на BMW Серия-5 (E60) изпревари по продажби големият си съперник Mercedes-Benz Е-Клас. За първите 10 месеца на тази година BMW Серия-5 има продадени 197 363 автомобила, докато Mercedes E-Клас – 162 383. 

Интересно е, че докато големите съперници се дебнат и конкурират, Audi със своя модел А6 успя да ги изпревари, като за същия период на тази година има продадени 209 081 автомобила. Трябва да кажем обаче, че и BMW Серия-5 и Mercedes Е-Клас се намират в средата на своя производствен цикъл, докато Audi A6 е доста по-нов модел. 


През тази седмица по улиците на Мюнхен беше засечен прототип на шестото поколение на Серия-5 на BMW. Той обаче беше с толкова тежка маскировка, че много малко може да се каже за бъдещия автомобил, чието кодово название е F10. 


Дизайнът се създава под ръководството на новия шеф-дизайнер в Мюнхен Адриан ван Хойдонк, който замени Крис Бангл в BMW.
0 от 500