IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германско-китайска компания възроди легендарен модел

Borgward представи електрическото купе Isabella

Германско-китайска компания възроди легендарен модел

Германският автомобилен производител Borgward се върна на голямата сцена през 2015 г., благодарение на сериозни китайски инвестиции. Компанията затвори врати още през 1961 г. и остана в историята като създател на някои от най-елегантните и красиви европейски модели.

Borgward възроди Isabella

През миналата година Borgward лансира в Китай SUV модела BX7, а по-рано тази година се появи и компактният кросоувър BX5. Възраждането на марката в Китай се оказа успешно и сега в Borgward, чиято централа е в Щутгарт, правят планове за завръщане на европейския пазар. Концептуалният Isabella, показан във Франкфурт е част от тези планове.

Borgward възроди Isabella

Създателите му го определят като „съвременна интерпретация на красивата легенда Borgward Isabella от 50-те години на миналия век”. Факт е дизайнът на концепта, който е с изцяло електрическо задвижване, е повлиян от формите на оригинала, но все още няма информация дали Borgward ще реши да се върне в Европа със серийната версия на това купе с 2+2 места.

Снимки: Borgward

Тагове: borgward borgward isabella
0 от 500