IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разработи нова хибридна система

Технологията Hy-power дебютира при кросоувъра C-HR, но ще се появи и при други модели на марката

Toyota разработи нова хибридна система

Компанията Toyota е готова с нова хибридна система, която дебютира при концептуания кросоувър C-HR, представен на автосалона във Франкфурт. Според представител на японската марка, технологията се отличава с „по-голяма мощност и производителност”.

Toyota разработи нова хибридна система

Засега от Toyota не разкриват подробности за своята нова разработка. Стандартният хибриден кросоувър C-HR разчита на агрегат, чиято мощност е 120 к.с. Очаква се с помощта на Hy-power производителността на системата да надхвърли 200 к.с.

„Този концептуален модел трябва да послужи за демонстрация на спортната версия на C-HR и да даде представа за нова, по-мощна хибридна трансмисия, която ще бъде поставяна на редица наши модели”, коментира служител на Toyota по време на премиерата на автомобила.

За разлика от стандартния C-HR, показаният във Франкфурт модел е получил специален цвят Dark Carbon и 20-цолови джанти. Покривът на кросоувъра е покрит със специално фолио с кристали. В салона е поставен 8-инчов сензорен екран и модернизирана информационно-развлекателна система HMI (Human Machine Interface).

Toyota разработи нова хибридна система

Самият кросоувър CH-R бе изграден на новата платформа на японския производител TNGA - Toyota New Global Architecture. Моделът е разарботка на европейското подразделение на компания, като той ще бъде в основата и на нов електромобил, който трябва да бъде готов през 2019 г. Пробегът му ще е около 300 км.

Снимки: Autocar

Тагове: toyota ch-r hy-power
0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Малко по малко се трансформират успешно. За разлика от други които само ще ще ще пускат ел. модели.
  • #5
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    300 km. пробег, паднах от смях!
  • #4
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мале, мале, "спортна" версия с 200 к.с., пази боже.
  • #3
    14 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не бих повторил грешката си да си взема отново Тойота ... но пък се радвам че допринасят за развитието на хибридните системи
  • #2
    15 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    да изглежда интересен от вън но вътре е - пази божесковано е като пейкаевтина пластмаса - миришеща лошо на слънцеергономия под всякаква критика и най вече - сделано в анадола !благодаря !
  • #1
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Навуходоносор ( преди 6 години )
    Много ме впечатли този автомобил когато го видях на живо във Варна. Изглежда много впечатлително и същевременно компактно. Само малко в задницата ми прилича на новия Civic.