IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Zagato възкресява италианска легенда

Вдъхновеният от Iso Rivolta концепт ще дебютира в Gran Turismo през октомври

Zagato възкресява италианска легенда

Zagato представи нов концепт, създаден за видео играта Gran Turismo и посветен на легендата Iso Rivolta. Пълното име на концептуалния модел е Zagato IsoRivolta Vision Gran Turismo и това е последният автомобил след EF7 Vision Gran Turismo на двукратния световен шампион Емерсон Фитипалди, който първо ще оживее в дигиталния свят.

Zagato почита Iso Rivolta с концепт

Премиерата на концепта беше на изложбата на автомобили в Базел, организирана за колекционери, а главният изпълнителен директор на компанията Андреа Загато намекна, че в скоро време автомобилът може да стане съвсем реален. Според него, това може да се случи още догодина.

Zagato почита Iso Rivolta с концепт

Новият концепт на Zagatо е вдъхновен от Rivolta – елегантно купе с 2+2 места от началото на 60-те години, произвеждано от Iso, същата компанията, създала друга легенда – Isetta. Rivolta напълно се вписва в духа на 60-те години – V8 мотор на Chevrolet с мощност между 300 и 350 конски сили в различните си варианти и четири дискови спирачки и независимо многозвенно окачване – дериват на това, което по това се използва при големите модели на Jaguar.

Що се отнася до IsoRivolta на Zagato, при представянето на концепта не бяха изнесени никакви технически данни, но все пак стана ясно, че като „истински GT автомобил и този има нужда от мощен мотор”. Повече информация се очаква да се появи в началото на октомври, когато колата ще дебютира в Gran Turismo.

0 от 500