fallback

Новото BMW M5 се оказа доста по-скъпо от предшественика си

Спортният седан на баварците ще се предлага на цените на големия си конкурент

Британският офис на BMW официално обяви цените на новото поколение на „напомпания” седан M5 – версия F90. На пазара на Острова моделът стартира на цена от 87 160 паунда (94 486 евро), която е почти идентична с тази на основния му конкурент Mercedes-AMG E63 S, но е доста по-висока от тази на предишната генерация ва M5.За сравнение, споменатият Mercedes във Великобритания струва минимум 78 935 паунда (86 545 евро), но във версия E63. За модификацията E63 S  с 612 к.с. ще трябва да се платят поне 88 295 паунда (95 716 евро). В същото време предишното BMW M5 (версия F10) се предлагаше за 73 895 паунда (80 106 евро), но трябва да се отбележи, че новото поколение на бавареца е получило редица допълнителни функции.Както е известно, спортният седан е оборудван с 4,4-литров V8 двигател, развиващ мощност от 600 к.с. и 750 Нм. Той е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,4 секунди, като максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. На клиентите се предлага и опционален пакет M Driver, който позволява развиване на 305 км/ч.Снимки: BMW 

Тагове: bmw m5 mercedes-amg e63
fallback
  • #13
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вече всички М модели имат фалшив звук който се чува през говорителите в купето.Купетата са толкова изолирани и обезшумени отвсякъде че без фалшивия звук двигателя изобщо не се чува при затворени прозорци.А и отвън са доста заглушени заради новите регулации.
  • #12
    Т.е. ... ( преди 6 години )
    на цената на Мерц Е63AMGs, но с типичната за БМВ икономия на материали и качество, или за още по-голяма свръх печалба!
  • #11
    F11 ( преди 6 години )
    В Англия колите са с 20 до 30% по евтини от Европа.Държавнв политика , както в САЩ.
  • #10
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много хубава кола. Има само две неща които не ми харесват:1. Фалшивия звук на двигателя които се чува в купето. Все едно играеш компютърна игра.2. Факта че от БМВ лъжат за разхода на гориво.На тая кола и дават средно 9,9л. на 100км.Това просто е пълна лъжа. Няма как 4,4 литров битурбо двигател със 600 коня да харчи толкова. Реалния разход е минимум 14-15л. на 100. При по агресивно каране на аутобана със сигурност скача над 20-25л.
  • #9
    Знаете ли че....? ( преди 6 години )
    Предвижда се работните места да се разширят до 1000 и да започне изпълнение на заявки от Мерцедес, Фолксваген и Нисан.Качеството, което се постига е на най-високо ниво.Същност на мен това ми е известно от доста време и е възможно шиенето на кожените салони и на Мерцедес и другите марки вече да е започнало.
  • #8
    пена ( преди 6 години )
    Все пак ще трябва да се плащат глобите за картелния скандал
  • #7
    do Знаете ли че...? ( преди 6 години )
    аре дай още факти, че си по-интересен от статията!
  • #6
    Знаете ли че....? ( преди 6 години )
    Премиерът Бойко Борисов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще присъстват днес на официалното откриване на фабриката на ALC (Automotive Leather Company) в село Мусачево, община Елин Пелин.В модерното предприятие се шият няколко вида кожени седалки за престижните лимузини от Пета и Седма серия на БМВ.Инвестицията в производството в с. Мусачево възлиза на 4 млн.евро, а разкритите работни места са 500.
  • #5
    ди седалков ( преди 6 години )
    В Мусачево се шият салоните
  • #4
    седалков ( преди 6 години )
    къде пък шият "САЛОНА" на м5 в бг?Иначе еваларка, яката кола, пък цената... всички знаят, че М5 е като бате Енчо - по-по-най! така, че всеки лев си заслужава
fallback
Последни