IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW представи обновения Golf Sportsvan

Моделът получава допълнителни системи за безопасност, както и нов двигател

VW представи обновения Golf Sportsvan

Една от премиерите на щанда на Volkswagen по време на автомобилното изложение във Франкфурт през септември ще бъде на обновения компактен ван Golf Sportsvan, моделна година 2017. Германският производител официално представи модела, който до смяната на поколенията през 2014 г. се предлагаше на пазара под името Volkswagen Golf Plus.

VW представи обновения Golf Sportsvan

Фейслифтът на Volkswagen Golf Sportsvan е получил нови предна и задна брони, преработена решетка на радиатора, фарове за мъгла с променена форма, както и различни главни светлини и задни габатири.

По-високите нива на оборудване имат изцяло светодиодна оптика. Фарове с LED-елементи ще се предлагат за всички версии на модела. Това се отнася и за джантите с размер 16, 17 и 18 инча. Освен това компактният ван ще се предлага и с много по-гояма палитра цветове.

Обновеният Volkswagen Golf Sportsvan получава и голям брой нови варианти за оформление на интериора. За по-скъпите версии на автомобила е достъпна модерна информационно-развлекателна система Discover Pro, която разполага с 9,2-инчов сензорен екран с функция за управление с жестове.

В оборудването вече влиза система за разпознаване на пешеходците, автопилот за движение в задръствания, система за екстренно спиране и др. Засега от компанията не разкриват технически детайли за модела, но според информациите на някои издания, там също ще има новости.

Основната от тях е включването на новия 1,5-литров TSI мотор, оборудван със система за деактивация на половината (два) от цилиндрите. Той ще се предлага в два варианта на мощност – 130 и 150 к.с. Освен него за модела са предвидени 1,0-литров TSI със 110 к.с., както и два дизела – 1,6 TDI със 110 к.с. и 2,0-литров TDI със 150 к.с.

Продажбите на автомобила стартират още тази есен, като във Франкфурт ще разберем цените му. Предлаганият в момента на пазара в Германия Volkswagen Golf Sportsvan стартира от 20 475 евро.

Снимки: Volkswagen
 

0 от 500