IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat ще инвестира в АвтоВАЗ?

През последните месеци стана ясно, че Fiat търси партньори за редица свои проекти.

Fiat ще инвестира в АвтоВАЗ?


Сега разбираме, че проявява интерес и към руския АвтоВАЗ, като идеята е срещу дял в руската фирма да помогне в преструктурирането и бъдещото й развитие. 

Шефът на италианската група Серджо Марчиооне (Sergio Marchionne) обяви, че Fiat вече е решил да инвестира в руската фирма, като първата стъпка е оздравяване на АвтоВАЗ. Конкретната ситуация в руската фирма сега се анализира във Fiat. 

Трябва да се каже обаче, че за придобиването на миноритарен дял от АвтоВАЗ интерес имат и други фирми. В момента собственикът Русоборонекспорт преговаря и с General Motors, и с Renault. Крайното решение ще стане ясно най-вероятно още преди края на тази година. 

Собственикът на АвтоВАЗ предлага дял на стратегически партньор, който да помогне на фирмата да актуализира производството си и да излезе от сегашната неприятна ситуация, в която губи непрекъснато пазарен дял в Русия. АвтоВАЗ сега не може да се справи с растящата конкуренция на руския пазар, където влизат все по-масово чужди производители. Перспективите са именно руският пазар да стане номер едно в Европа, като към 2011 г. там ще се продават 3.3 милиона автомобили.
0 от 500