IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Петте най-яки спасявания в моторния спорт

От НАСКАР до Формула 1 и от Джейсън Плейто до Макс Верстапен - най-адреналиновите моменти

Всеки кибик ще ви каже, че катастрофите са солта на моторните спортове. Но истината е, че няма нищо по-вълнуващо от това да изпуснеш колата и след това да успееш да я "спасиш". В тези части от секундата адреналинът на пилотите чупи всички рекорди, а публиката си гълта неволно дъвките. Ето пет от най-забележителните спасявания в последно време.

Кенън Доул, Brands Hatch, 2017

24-годишният Кенан Доул бе голямата атракция в последния старт за купата Volkswagen на пистата Брандс Хеч. Доул изпусна своя Golf на мокрото трасе, изпълни серия от изумителни пируети и се размина на косъм с тежка катастрофа, преди отново да овладее нещата.


Джейсън Плейто, BTCC

Още един образец от Брандс Хеч, всъщност дори от същия завой, на който се хлъзна и Доул. Този път зад волана е Джейсън Плейто, популярният водещ от Fifth Gear. Вижте как неговият Chevrolet Lacetti в един момент започва да се движи перпендикулярно на пистата вместо параленно.


Травис Пастрана, NASCAR

Звездата от NASCAR изпуска машината си на овалното трасе и после успява да върне своя Ford Fusion в правия път с маневра, която привидно противоречи на физиката. Виждали сме същото и преди, но само в анимационния хит Cars.


Джанлуиджи Гали, WRC

По тази каскада в интернет се водят ожесточени спорове - съзнателно ли успя Гали да се измъкне сух, или просто е имал чутовен късмет? Повечето хора, които са виждали в действие бившия пилот от WRC, знаят, че е напълно способен на подобни чудеса. Каквато и да е истината, получило се е зрелищно.


Макс Верстапен, Formula 1


  
Eдно от най-ефектните "спасявания" във Формула 1 бе през 2017 в Гран при на Бразилия. Локва отдели напълно болида на Верстапен от пистата и в един момент младият холандец бе просто пътник, возещ се странично. Макс обаче запази хладнокръвие и освободи спирачките в идеално подбрания момент, за да върне сцеплението и да предотврати на косъм размазване в оградата.


0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    за Гали (4) не виждам спора или прсото не сте гледали WRC. Така се взимат обратните завои там. Просто може би я плъзна по рано, но абсолютно конторлирано. за 3 също не мислия, че е чудно. Едно че не караше много бързо а отделно колата има доста тяга, вижда се как подпали задните гуми за да я върне.. Прсото хора с умения и знаят какво прават