IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилът на Fisker получава рекордно мощни батерии

Спортният модел EMotion ще изминава до 644 км с едно зареждане

Електромобилът на Fisker получава рекордно мощни батерии

Новото „дете” на дизайнера Хенрик Фискер – изцяло електрическият спортен модел Fisker EMotion, ще получи батерии на компанията LG с капацитет 145 кВ/ч, което е рекорд за индустрията. Това разкри самият основател на Fisker Inc. пред TheDetroitBureau.com.

Електромобилът на Fisker получава рекордно мощни батерии

За сравнение, към момента топ-версията на Tesla Model S разполага с батерии със 100 кВт/ч, които могат да осигурят пробег от 539 км. Акумулаторите на Fisker Emotion ще бъдат достатъчни, за да може машината да измине около 644 км.

Батерията за автомобила на Хенрик Фискер ще бъде 800-волтова – такава е при Koenigsegg Regera, както и при все още неизлязлото в серия Porsche Mission E. Повечето електромобили в момента разчита на два пъти по-ниско напрежение, което се отразява и на скоростта на зареждане.

Във Fisker Inc. подготвят и още една изненада за конкуренцията, като работят върху уникално устройство за зареждане. То ще възстановява енергията два пъти по-бързо от Tesla Supercharger.

Поръчки за Fisker Emotion се приемат от 30 юни, но първите бройки от модела ще стигнат до собствениците през 2019 г. Те ще бъдат произведени от друга компанията, тъй като фирмата на Фискер няма да успее да се подготви. За да бъдат спазени сроковете за производство, във Fisker Inc. се отказаха от използването на шумно рекламираните графенови суперкондензатори, които трябваше да предизвикат революция в производството на електромобили.

Снимка: Fisker

Тагове: fisker inc.
0 от 500