IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault взе 79-годишна старица за тест пилот във Formula 1

Роузмари Смит неофициално подобри възрастовия рекорд на Луи Широн

Renault взе 79-годишна старица за тест пилот във Formula 1

Ако още се съмнявате, че днешните болиди от Formula 1 са несравнимо по-леки за управление от някогашните, ето ви доказателството: Renault постави зад волана на един от своите... 79-годишна ирландска пенсионерка.

Renault взе 79-годишна старица за тест пилот във Formula 1

Разбира се, Роузмари Смит не е обикновена старица - през 60-те тя има немалко успехи в своя клас на рали състезанията с машини като Hillman и Sunbeam. Но въпреки това появата й на пистата "Пол Рикар" в компанията на актуалния пилот на Renault Джолиън Палмър бе твърде необичайна гледка.

"Да карам машина с 800 конски сили е нещо, за което винаги съм мечтала, но отдавна вече не вярвах, че може да се случи", обясни баба Роузмари. "Така че когато Renault ми се обадиха, въобще не се колебах". Възрастната дама призна, че болидът нямал "нищо общо" с рали автомобилите, с които тя била свикнала.

Необичайният тест бе част от празненствата в Renault по случай 40-годишнината на отбора им в световния шампионат. Всеки, който тества нормален автомобил на компанията до септември, ще участва в жребий и може да последва примера на баба Смит. Рекордът й като най-възратния човек зад волана на истински болид обаче едва ли ще падне, защото в томболата с 10 победители има възрастово ограничение до 65 години.

Renault взе 79-годишна старица за тест пилот във Formula 1

Официалият рекорд за най-стар състезател в старт от F1 принадлежи на пилота от Монако Луи Широн - същия, на когото е кръстен новият модел на Bugatti Chiron. През 1955 той участва в родното си Гран при на 55-годишна възраст.
 

Тагове: renault formula 1
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимко ( преди 6 години )
    Да, така е моето момче! Не се пали толкова! Това е най-старата перачница за пари и така до днес и кой знае докога! В началото може да е било друго, но това е било много преди другите да започнат да правят коли! Жалкото е, че има много какво да учат от доста по-младите си кОнкУренти!
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    "Анонимко", точно Рено върви със спорт и то доста повече от всички други известни ти автомобилни фирми, защото когато Рено е печелело състезания голяма част от днешните автомобилни фирми са правили шевни машини, колелета или просто не са съществували. Чети и обогатявай знанията си преди да пишеш глупави и неверни коментари.
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Renault" и "Sport" не вървят заедно! И ти да си жив и здрав и да имаш време по светофарите да доливаш по някой "кашон масло"! Кандилник!
  • #5
    5 rate up comment 6 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    а ти отново доказа как може да се увредиш сериозно от купуване/каране на рено! ахахаха
  • #4
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Нормално ( преди 6 години )
    рено като бабешка фирма взема и съответните тест-пилотки.колко и да се пънат долните дилърчита
  • #3
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само безкрайно ограничен човек би написал коментар като този най-отдолу! От "разсъжденията" ти става ясно, че си много зле не само по темата с автомобилите! Но, дерзай!!! Никой не може да спре един *** човек да демонстрира невежеството си! Тук такива са много.
  • #2
    24 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Доста си елементарен. На 79г ти няма да можеш само до тоалетната да стигнеш, камо ли обикновена кола да караш, обаче си седнал да цапаш по бабето...
  • #1
    13 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Емблемата на рендетата по нейната Mин.джa ли са е правили? По-рано пи4ETaTa по капаците им бяха малки, а сега са нЕкви големи. Сигурно ги вземат от такива, като на бабето. Абе щом премиера им ходи с баба, няма начин полудържавната им перачница да не бъде и тя същата. Или обратни или некрофили в тази франция, а 0PKите ги превземат отвътре. В националните им отбори няма хора със светъл цвят на кожата. В национала само вратаря им беше бял по едно време. Африкански отбор на франция. Смяяях...