fallback

Меркел се страхува от китайските коли

Според канцлера настъплението от Азия ще доведе до сериозни проблеми за германската автоиндустрия

Германската автомобилна индустрия я очакват големи проблеми в близките години, като вината за това е на китайските компании, предлагащи все по-качествени модели за всекидневно ползване. Това заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел в интервю за Der Spigel.Според нея, въпреки че немските автомобили изглеждат по-добре и са далеч по-качествени, това няма да им помогне в борбата за надмощие срещу китайските, които печелят все повече клиенти благодарение на съотношението „цена/качество”.„Не е много далеч времето, когато масовият потребител ще се ориентира от германски към китайски автомобили. Необходимо е нашите компании бързо да се организират и да успеят да се противопостовят на тази атака”, коментира Меркел.Канцлерът на Германия посочи като основен проблем „изтичането на мозъци” от германската автомобилна индустрия към китайската. Все повече компании от най-многолюдата страна в света привличат немски експерти, а също така и активно изкупуват фирми, произвеждащи високи технологии. Така Германия постепенно губи своето приемущество.„Автомобилната индустрия е много важна за нас, защото в нея работят около 1 млн. души, което е 1,2% от населението на страната. Не можем да си позволим тя да пострада, затова веднага трябва да вземем мерки”, коментира Меркел.Снимка: Volkswagen 

Тагове:
fallback
  • #15
    zoom-zoom ( преди 6 години )
    абсолютно съм съгласен с РАВЕНСТВО!
  • #14
    Равенство ( преди 6 години )
    Ей заради туй лицемерие почвам да ги понамразвам швабите! Всички сме равни и модерни, когато става дума да се затварят заводи на балканите, но виж ако нещо застрашава продуктите с надути цени от швабско се надига такъв вой, че ушите да ни изпукат. Инак е просто, като искат защити за швабските си тенекии, да платят некой и друг милиард за туй, че ни троват и ще им дадем защити! Лицемерни ***!
  • #13
    Симеон ( преди 6 години )
    "Китайското цунами идва"
  • #12
    Тън Пън ( преди 6 години )
    Има право да се страхува, особено, ако електромобилите станат по-масови. При ДВГ немците (японци, франсета, италианци и американци - също) имат несравнимо предимство с инженерната си мисъл и все още са далеч пред китай.При електрокарите голяма част от цената и качеството се формира от батерията, а китайците могат да правят добри батерии. Останалото, макар и по-сложно, също ще им се удаде. Разликата в качеството ще е доста по-малка.
  • #11
    фермера ( преди 6 години )
    Аз одавна чакам да се премахне митото на японските коли.При обмитяване към стойноста се прибавя и навлото което не е по малко от 3000 лв и тогава се добавя ДДС.В моя случай от 98холяди това е около 10хиляди.Това са грешни пари платени за защита на неефективно производтво.
  • #10
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Германските концерни засега ги спасяват единствено високите европейски защитни мита но май им идва вече края. "И колко са високи за автомобили? Цели 10%. Нали китайското е много убаво и евтино според теб, тогава митата и в момента не би трябвало да са сериозен проблем
  • #9
    ха-ха-ха ( преди 6 години )
    Китайците искаха да построят завод за електрически автобуси и коли в БГ, но началниците от Брюксел и Берлин не дадоха. В замяна ни пуснаха малко трохи - производство на някои авточасти при заплати като в Африка
  • #8
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако Германците пострадат от вноса на китайско, ще пострадаме и ние. Все пак ЕС обща икономика. Да не говорим колко заводи за авточасти има в БГ.
  • #7
    ха-ха-ха ( преди 6 години )
    Наистина се задава голяма трагедия, германските авто-концерни вече няма да могат да свалят по 10 кожи от европейските си клиенти. Меркел е пропуснала, срамежлино да каже,че китайците дават отлично качество на пъти по-ниска цена, а резервните части са направо без пари спрямо тези на германските. Германските концерни засега ги спасяват единствено високите европейски защитни мита но май им идва вече края.
  • #6
    Стен ( преди 6 години )
    Не само Германия трябва да се страхува от китайска автомобилна инвазия,всички европейски държави,в които има автомобилостроене,трябва да се страхуват.Да сме живи и здрави,за да видим,но подозирам,че след 20 години ще е трудно да срещнем некитайски автомобил.Както е трудно да намерим много други продукти,на които да не пише MADE IN CHINA.
fallback
Последни