IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin показа най-лудия си модел (ГАЛЕРИЯ)

Струващата 2.25 млн. евро Valkуrie идва без нормално табло и дори без странични огледала

Aston Martin показа най-лудия си модел (ГАЛЕРИЯ)

Aston Martin публикува повече снимки и детайли за предстоящия си модел Valkyrie, разработен съвместно с Red Bull Racing. Хиперколата, която трябва да се появи на пазара през 2019, ще се задвижва от 6.5-литров V12 от Cosworth и хибридна система от Formula 1.

Aston Martin показа най-лудия си модел (ГАЛЕРИЯ)

От новите кадри по-ясно личат драматичните очертания на колата, замислена да е максимално близо като аеродинамика до състезателните болиди. Повечето аеродинамични детайли бяха добавени след представянето на прототира в Женева тази пролет. Новост са например големите отвори между кокпита и предните калници, които според инженерите чувствително повишавали силата на притискане.

Според шефа по екстериорния дизайн Майлс Нюрнбъргър това на снимките е "около 95%" от окончателния вид на автомобила. Нюрнбъргър уточнява, че главният конструктор на Red Bull Ейдриън Нюи непрекъснато търсел нови начини да подобри още повече аеродинамиката и силата на притискане.

Aston Martin показа най-лудия си модел (ГАЛЕРИЯ)

За пръв път публиката може да надникне и в интериора на Valkyrie. Седалките са монтирани директно върху шасито от въглероден композит, което означава, че пътниците ще седят много ниско и с протегнати напред крака, точно като в болид.

Стандартните колани са четириточкови. Таблото е крайно минималистично, само с два-три бутона на централната конзола и централен сензорен екран. Повечето функции се управляват от бутончетата върху продълговатия волан, който може да се изважда и е видимо вдъхновен от състезателните машини от Льо Ман. Върху него е и километражът със спидометъра. Двата екрана вляво и вдясно са свързани с външни камери и на практика заместват страничните огледала. Задно стъкло няма.

Aston Martin показа най-лудия си модел (ГАЛЕРИЯ)

Aston Martin ще произведе само 150 бройки от суперавтомобила, на цена от 2 млн. лири всяка (2.24 млн. евро). Всички те обаче вече са разпродадени.

Още не са ясни техническите данни на колата, но ако се съди по обещанията на Aston Martin за 1:1 съотношение тегло-мощност, тя най-вероятно ще има около 900 конски сили при тегло 900 кг. Това ще й позволи да ускорява от 0 до 100 км/ч за съвсем малко над 2 секунди.

 

0 от 500