IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на Gumpert се завръща със суперкола

Моделът Apollo Titan ще получи атмосферен двигател с 800 к.с.

Наследникът на Gumpert се завръща със суперкола

Изданието Motor1 показа първа снимка на новия модел на марката Apollo, която представлява приемник на компанията Gumpert. Суперколата IE (екипът, който работи по нея, я нарича и Titan), ще получи атмосферен V12 мотор, развиващ мощност от поне 800 к.с.

Наследникът на Gumpert се завръща със суперкола

Ако се съди по изображението, каросерията на автомобила ще бъде от карбон. Част от допълнителните аеродинамични елементи, включително въздухозаборникът и огромното антикрило в задната част, явно са изработени от същия материал.

Впечатление прави и необичайната форма на огледалата, които в случая са заменени от камери. Като цяло автомобилът до голяма степен напомня суперколата Arrow, показана през 2016. Тя ще стане нейна еволюционна версия, като ще бъде предназначена предимно за каране на писта.

Очаква се премиерата на Titan да се състои в близките дни или седмици. След това ще бъде показан и "пътен" вариант, който ще излезе под името Arrow S и ще получи V8 двигател с 2 турбини.

Снимка: Apollo
 

Тагове: gumpert arrow apollo titan
0 от 500