IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Специална серия Porsche Boxter RS 60 Spyder

Ограничена серия от 1960 автомобила ще бъде пусната за да припомни златната ера на роудстерите на Porsche от 60-те години на миналия век.

Специална серия Porsche Boxter RS 60 Spyder
Последните големи автомобилни изложения за тази година ще бъдат в Болоня и в Есен. 


Там ще може да се види и специалното изпълнение на Porsche Boxter, създадено за да се припомнят спортните успехи от 60-те години. Тогава Porsche Type 718 RS 60 Spyder постигаше успехи над автомобили с доста по-големи двигатели. Този модел на Porsche постигна редица победи в популярната тогава 12 часова надпревара в Себринг, Флорида. 


Специалната серия на Boxter е запазила характерните чисти линии на модела, но има и някои разлики. Предницата е с новия пакет SportDesign с който да напомня за някогашния състезателен модел. 


Ауспуховата система има два накрайника и подпомага повишаването на мощността до 223 kW. Джантите са с размер 19 цола и са изнесени още по-навън. Окачването е Porsche Active Suspension Management. 


Автомобилът е оцветен в специален сребърен цвят GT, който майсторски е комбиниран с червената кожа на интериора. Подвижният мек покрив е също в сив цвят. 


Има вариант и със сив интериор и черен покрив. Продажбите на Porsche Boxster RS 60 Spyder ще започне през пролетта на следващата година, като цената на автомобила в Германия ще бъде 63 873 евро.
0 от 500