fallback

Домът на BMW ще забранява дизела

Мюнхен ще последва примера на Щутгарт, откъдето са Mercedes и Porsche

Родният град на BMW – Мюнхен, ще забрани използването на автомобили с дизелови двигатели. Това съобщи в интервю за вестник Süddeutsche Zeitung кметът Дитер Райтер. Според градоначалника, до това решение властите са стигнали заради резултатите от измерваните на нивана на азотен диоксид в атмосферета. Те бяха определени от Райтер като „неочаквани” и „шокиращи”.Кметът не посочи конкретни цифри. Фактите обаче сочат, че през последните месеци продажбите на дизелови автомобили в Германия спадат и вече стигнаха до 40%. За сравнение, през 2012 г. техният дял е бил близо 60%. Скандалът с манипулираните мотори на Volkswagen, както и антидизеловите настроения в Европа явно оказват сериозно влияние върху продажбите на превозни средства с такива мотори.Кога точно ще влезе забраната, все още не е ясно. Тя няма да засегне автомобилите, чиито двигатели отговарят на стандарта Евро-6, но се очаква от нея да пострадат собствениците на около 170 000 по-стари дизелови коли. Те ще бъдат принудени да се разделят с машините си.Подобна забрана се готвят да въведат и властите в Щутгарт, където са разположени щаб-квартиритите на Daimler и Porsche. От началото на 2018 г. в града ще бъде забранено движението на дизелови автомобили, произведени преди 2015 г.Снимка: BMW

Тагове:
fallback
  • #8
    дон Шопеску ( преди 6 години )
    Един добър начин да пласират малко нова продукция....
  • #7
    Анонимен ( преди 6 години )
    21-ви век в Европа премахват дизелите, а в БГ през 22 век. Това е положението. Мила родна картинка. Докато има питеци, като форумния ВАГ-инал у нас ще се карат дизели и немски брички.
  • #6
    Подкрепа ( преди 6 години )
    Твърдо подкрепям!Дизела няма място в 21-ви век.За жалост в БГ това може да се случи... а *** друг път.
  • #5
    Край ( преди 6 години )
    У БГ че черпиме. давайте ги тука - нов внос. евро минус 6 даже го вземаме и си го караме. Държим си го пред блока у градинката, че на площадката вече нема место.
  • #4
    Анонимен ( преди 6 години )
    При бензиновите не е чак такъв проблема, при тях азотните емисии са нищожни, а и адаптирането към работа на газ, който е в най-чистото гориво, е в пъти по-лесно, за разлика от нафтата където е почти невъзможно. Беше ясно, че балона който надуваха Франция и Германия ще се спука, но даже се учудвам колко издържа.
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Иначе подкрепям напълно. За БГ минимума трябва да е Евро 4 ... "Напълно подкрепям, но да важи и за бензиновите
  • #2
    x ( преди 6 години )
    В България ако го направят 2/3 от автомобилите се спират от движение.
  • #1
    none ( преди 6 години )
    Ако правителството на РБ не направи нещо по въпроса, всичките ще дойдат нов внос в БГ. Иначе подкрепям напълно. За БГ минимума трябва да е Евро 4 ...
fallback
Последни