IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi направи най-бързото кабрио в историята си

Роудстърът R8 получи V10 двигател с 610 к.с.

Audi направи най-бързото кабрио в историята си

Компанията Audi разработи най-мощната версия на второто поколение на роудстъра R8. Автомобилът е поучил добавка Plus и ще се появи на пазара през лятото, съобщава прес-службата на производителя от Инголщад.

Audi направи най-бързото кабрио в историята си

Това е най-бързият кабриолет в историята на марката, като е оборудван с 5,2-литров бензинов  V10 двигател, развиващ мощност от 610 к.с. Агрегатът работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,3 секунди. Максималната скорост е 328 км/ч.

От стандартната версия на модела R8 Plus се отличава по новата решетка на радиатора и специалната изпускателна система. Роудстърът е получил керамични спирачни механизми, нови лети джанти и цифров приборен панел. Мекият покрив се отваря за 20 секунди при скорост до 50 км/ч.

Втората генерация на откритото Audi R8 бе показана през 2016 г., като тя не се отличава от версията купе, която излезе година по-рано. Роудстърът разчита на същия 5,2-литров V10, чиято мощност е 540 к.с. и 540 Нм въртящ момент. Основен конкурент на модела е Porsche 911 Turbo Cabriolet.

Снимки: Audi

Тагове: audi r8 audi r8 plus
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Яко... но няма ли да се изядат с Ламбо?
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    petarz ( преди 6 години )
    Ами не, не го добавиха току-що :)
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А дали не го добавиха току що ?М?
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Първия дошовак пак се изака - толкова си можепо цял ден труби за дефекти на VAG автомобилите, за които само той бълнува, като си купи кола на 15 години и 1 милион километрабедна душица - жалък хейт !
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако четете внимателно, ще видите, че пише най-бързото кабрио в историята на марката :) - правилно, но злобата заслепява ...
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    petarz ( преди 6 години )
    Ако четете внимателно, ще видите, че пише най-бързото кабрио в историята на марката :)
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Ха така! Ето го истинското Ауди. Къде са тръгнали да се напрягат с ел. коли. Сега остава само да включат инсталацията за синтетична нафта, за която тръбяха преди години и да удавят ОПЕК ;)))
  • #1
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Леко сте се объркали КомеДиантите Най-бързата справка с например ферари 488 spider показва следното - 670 коня, 0-100 за 3.0 секунди и макс. скорост над 325 км/ч.Най-бърз ви е гоуфа в сънищата ви. Аман от рекламни статии на журналистически вагонетки.