fallback

От новите коли на КАТ не можело да се снима

Камерите за скорост се оказаха несъвместими с 278-те патрулки Kia

Новите 278 патрулни автомобила на КАТ, закупени като част от обществена поръчка за 27 млн. лева, не позволяват от тях да се снима с камери за превишена скорост, съобщава "Труд", позовавайки се на шефа на "Пътна полиция" Бойко Рановски. Ъгълът на стъклата на автомобилите Kia Cee'd и самият им химически състав били различни в сравнение с досегашните патрулки Opel Astra. Заради това снимките, направени с обективите TFR1-M ставали разфокусирани и не можели да се използват като доказателствен материал за налагане на глоби, потвърди старши комисар Рановски. Никой в "Пътна полиция" не се е сетил да тества новите автомобили, когато са били поръчвани. Освен това автомобилите Kia са с въздушни възглавници и ако камерата се монтира върху тях, има риск при отваряне служителите да пострадат, подчертава Рановски.  На първо време камерите ще останат в старите патрулки, като при новите има вариант те да се монтират на предния капак или на триножник до автомобила, уточни шефът на КАТ.  

Тагове:
fallback
  • #26
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да монтират камерата на тавана между бурканите, там има достатъчно място, само подходяща кутия им трябва или на сегашната кутия да сложат прозорче
  • #25
    Анонимен ( преди 6 години )
    Служебна киа сийд, дизел 110 коня, много приличен автомобил. Поне спрямо моя голф 6.
  • #24
    до новото е36 ( преди 6 години )
    Тая S8-ца предполагам е 2001 на газ и я изкарваш събота и неделя само и когато не е в сервиза, а през останалото време джиткаш с 316-ката за по-евтино.
  • #23
    Пецата ( преди 6 години )
    Полицайчетата пак се изложиха
  • #22
    Germany ( преди 6 години )
    Малко са 210 за TDI , поне c 250kM минимум минавай.
  • #21
    Отворко ( преди 6 години )
    Ще монтирате камери на капака и на триножник, ако издържат на дъжд, в което обаче силно се съмнявам.
  • #20
    TDI - Power ( преди 6 години )
    Минавам с 210kM покрай тия смешници в БГ.
  • #19
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сви.нИАта Пеевски ли ве? Наистина ли?Тея наистина са окупирали цялата държава.До къде ни докара една мутра от ниския ешелон смятайте! Тоя окупира цялата държава, а от Брюксел го харесват, защото е послушко и всичко, каквото му кажат изпълнява. Мале, мале до къде е докарахме! Как ще си отвоюваме държавата и има ли хора, които да го направят. Активното население умишлено го прогониха, за да могат необеспокоявани да си развяват байрака.
  • #18
    пена ( преди 6 години )
    Всеки, който се сети КОЙ е вносителя на Киа в Бъогария получава потупване по рамото :-Д
  • #17
    аз ( преди 6 години )
    тоз пък...тука се говори за нови коли,не ме занимавай с каруци
fallback
Последни