fallback

От новите коли на КАТ не можело да се снима

Камерите за скорост се оказаха несъвместими с 278-те патрулки Kia

Новите 278 патрулни автомобила на КАТ, закупени като част от обществена поръчка за 27 млн. лева, не позволяват от тях да се снима с камери за превишена скорост, съобщава "Труд", позовавайки се на шефа на "Пътна полиция" Бойко Рановски. Ъгълът на стъклата на автомобилите Kia Cee'd и самият им химически състав били различни в сравнение с досегашните патрулки Opel Astra. Заради това снимките, направени с обективите TFR1-M ставали разфокусирани и не можели да се използват като доказателствен материал за налагане на глоби, потвърди старши комисар Рановски. Никой в "Пътна полиция" не се е сетил да тества новите автомобили, когато са били поръчвани. Освен това автомобилите Kia са с въздушни възглавници и ако камерата се монтира върху тях, има риск при отваряне служителите да пострадат, подчертава Рановски.  На първо време камерите ще останат в старите патрулки, като при новите има вариант те да се монтират на предния капак или на триножник до автомобила, уточни шефът на КАТ.  

Тагове:
fallback
  • #46
    аз ( преди 6 години )
    Такава КИА с всички възможни екстри излиза... 37.000 лева. Справка: официалния сайт на КИА.И тук идва въпросът - какво по-специално има в полицейските КИА, които на всичко отгоре се оказа, че не ставят... че са с 60.000 лева по-скъпи от нормалното?Бойко се върна и започна с далаверите.
  • #45
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кой ме гледа, кой ми ***, фото Мексико е тука! :D
  • #44
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво! За сто бона са купили КИА, камера, униформа и нови гуми примирно ;) А старите Астри баха бИТон ;)
  • #43
    Така, така... ( преди 6 години )
    с чиКИА дотам се стига!
  • #42
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нещо не схванах за каква конрамярка говориш?Каква активност, какво съпричастие, какви светлини сигнали, какви 5 лв.?Ако си джигит в което нямам съмнение и призоваваш хората да те предупреждават е пълна м***л0умщина! Това ще промени ли нещо по отношение далаверата с колите и необмислената поръчка? Не, нали! Само може джигитите, като теб да се възползват и да карат още по-ненормално и жертвите от ПТП да станат още повече.
  • #41
    Контрамярка! ( преди 6 години )
    Предлагам всички шофьори този път да проявим активнпст и съпричастие и да предупреждаваме със светлини сигнали за всички случаи на поставени камери/със или без табелки/,скрити в храстите милиционери както и за всички съмнително спрели автомобили без обозначителни знаци.И нека този път да сме единни и солидарни срещу подобни милиционерски мероприятия!
  • #40
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Никой в "Пътна полиция" не се е сетил да тества новите автомобили, когато са били поръчвани" Как да се сетят, като на всички пространството между ушите им е празно като пробита кофа! Иначе, статията дава доста интересна информация! Браво!
  • #39
    Анонимен ( преди 6 години )
    Kia и шкода - като отворят заводи у нас! На ушанките грейтуол им стига...без това никаква работа не вършат
  • #38
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе, тия Кии почнали ли са вече да намигат с лявото око или то на 3 тия месец гореше при бакшишите? :)
  • #37
    Анонимен ( преди 6 години )
    ПЪРВО - не се сещам от кога КИА се сглобява в България че похарчихме толкова НАШИ пари които ще отидат в Словаците и Корейците....и ВТОРО 27 милиона за 278 коли прави цена близо 100 бона на всеки един леген... Колкото за 5 серия или А6МНОГО, ама МНОГО СЕ КРАДЕ в тая "държава"Не вярвам в господ,но Дано нещо някога накара тези *** "управлявали" последните 30 години да си платят ,че ни държаха най бедните от собствената си алчност
fallback
Последни