IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Алонсо стартира пети в "Инди 500" (ВИДЕО)

Испанецът завъртя обиколка с над 372 км/ч

Алонсо стартира пети в

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо се пребори за петото място на старта на легендарната надпревара „500 мили на Индианаполис”, където испанецът ще дебютира този уикенд.

Алонсо стартира пети в

Фернандо седна за първи път в болид от IndyCar преди по-малко от 3 седмици, но записа поредица от силни представянето в тренировките и квалификациите, като в решителните опити Алонсо отново имаше проблеми с мотора на Honda, но този път с агрегата за американския шампионат. Преди финалната част на квалификацията се наложи смяна на двигателя в колата на Фернандо, но и новият мотор показа проблеми.

Алонсо стартира пети в

„Мисля, че днес колата беше по-добра от вчера – обясни в неделя Алонсо. – В последния завой се появи някакъв проблем с турбото, все една натиснах спирачката, това отне от скоростта ми, иначе можех да съм още по-напред.”



Квалификацията за „Инди 500” спечели ветеранът Скот Диксън, който през 2008 г= също стартира от полпозишън и спечели състезанието. Преди това Алонсо успя да стигне до финалната група в квалификацията, в която участват деветте най-бързи пилоти. Той излезе трети на трасето, което даваше все по-добро сцепление след всеки пилот – четирима от шестимата пилоти, каращи след Алонсо постигнаха по-добър резултат.

Алонсо стартира пети в

До Диксън на първа редица ще са Ед Карпентър и миналогодишният победител Алекс Роси, а на втора са Такума Сато, Алонсо и Джей Ар Хилдебранд.

Диксън единствен успя да надхвърли във финалната квалификация средна скорост от над 232 мили в час – 232,164 мили в час, а Алонсо постигна 231,3 мили в час, което се равнява на 372,24 км/ч средна скорост за обиколка на овала с дължина 2,5 мили.

Тагове: honda
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На ВАГ двигателите обезличиха WRC, WEC и Дакар
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До първия анонимник ( преди 6 години )
    Е друго си е на ваг двигателите - те и във Ф1 доминират и във Инди сериите...Виж, че все на първите места дърпат...ама в бъдеще, като всички обещания на каските
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ето защо мотото им е power of dreams- защото когато мотора ти е хонда може само да мечтаеш да имаш мощ. Жалко за таланта на алонсо, но пък от друга страна силата му беше преди повече от 10 години, време е за пенсия.
  • #1
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ахахаха Хонда във Формула 1 яко го дърпа надолу с трошливите си мотори, сега отиде в Инди и пак двата мотора на Хонда го предават. Хонда демонстрират постоянство. Ама в поередите.