IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-смайващата картинг писта в света

Тя е на два етажа и се намира... на палубата на презокеански кораб

Тя е писта като всяка друга в света - със старт, финал, множество разнообразни завои и една-две прави. Единственото, което я отличава, е мястото: на палубата на луксозен туристически лайнер, кръстосващ океаните със скорост 20 възела.


Най-смайващата картинг писта в света
   
  
Norwegian Joy, най-новото попълнение във флотилията на луксозния превозвач Norwegian, предлага на пасажерите си и двуетажна писта за картинг в добавка към театрите, тенис кортовете и басейните.

Трасето вече е брандирано от Ferrari, а картовете са електрически, за да се ограничат шумът и замърсяването. Пистата е дълга 240 метра. Картовете имат три скорости, а цялата конструкция може да се покрива, така че да се ползва и при лошо време.


Най-смайващата картинг писта в света
Поглед отвисоко към строящия се кораб. Виждат се картинг-пистата, водната пързалка и игрището за голф


Монтирането на картинг трасе е било сериозно изпитание за инженерите, защото цялата конструкция тежи над 180 тона. Но Norwegian уверяват, че всички технически трудности са преодолени.

Norwegian Joy, който бе спуснат по вода през 2017, е един от най-луксозните кораби в света и носи до 4000 души на борда. Другата новаторска атракция е т. нар. Galaxy Pavilion - зона за виртуална реалност с 3D видеостени, 360-градусов съраунд звук и специални ефекти за всички сетива, включително и за обонянието.
 

Най-смайващата картинг писта в света

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 6 години )
    още един повод да се кефя, че бачкам за тях! н. джой е отдавна на вода и на 31 април заминава от бремерхафен за китай! така става, когато шопи ни носят морските новини... всичко, що не е на море, е провинция!!! ;-) весели праници!
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    иванушка дурачок ( преди 6 години )
    абе ти май наистина си руснак, поне интелектуално. не е снимка, а е рисунка - как ще изглежда, когато бъде построено. Както пише в текста.
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Смайваща комедия! Първата снимка е фалшива.