IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel обнови Zafira

В началото на декември Opel ще покаже модернизирания MPV Zafira. Това ще стане на автомобилното изложение в Болоня.

Opel обнови Zafira
Подобрен е външния вид и са добавени нови двигатели към предлаганите със Zafira. Промяната се прави за да стане MPV модела на Opel още по-конкурентоспособен на останалите в този популярен клас в Европа. В досегашният си вид Opel Zafira e на пазара вече четвърта година. 


След фейслифта Zafira ще бъде с нови фарове и нови задни светлини. Предната маска ще има нови хромирани лайсни. Вътре също така ще бъдат увеличени хромираните елементи. Нови детайли има и във вратите и таблото с приборите. 


Наборът от двигатели ще се обогати с новите бензинови агрегати ECOTEC с обем 1.6 литра и различни варианти на мощност, а също и с два турбодизелови мотори 1.7 CDTI. Така при Opel Zafira вече ще може да се избира между 9 двигатели. 


Сегашният модел на Zafira е един от успешните MPV автомобили на пазара. Очаква се през тази година Opel да продаде около 200 000 броя от този модел (през миналата година бяха реализирани 178 097). Тези числа са съпоставими с постигнатото от конкурентния модел на Volkswagenu Touran, но все още отстъпват на лидера в сегмента Renault Scéniс, който за първите 9 месеца на тази година има продадени 205.387 автомобила. Новият Citroen C4 Picasso също е продал повече автомобили от Zafira през първите 9 месеца на годината.
0 от 500