IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 потресаващи самоделни автомобила

Тези коли съчетават великолепни идеи и безумие

10 потресаващи самоделни автомобила

Не всички самоделни автомобили трябва да бъдат гледани с огромно пренебрежение. Някои от тях предлагат интересни идеи, които на всичко отгоре са успешно реализирани. Вярно е, че повечето от тях са безумни, но определено заслужават внимание. Ето 10 такива превозни средства.

10 потресаващия самоделни автомобила

Тази амфибия е дело на китаеца Жион Жиан, която е е направил, за да може да преминава близката до дома му река в сезона на дъждовете. Двигателят на машината е разположен на мястото на задните седалки, за да не може да бъде заливан от водата. Колата побира 4 човека и може да развие скорост на вода до 32 км/ч.

10 потресаващия самоделни автомобила

Още една амфибия, този път направена от Марк Уит и продадена за 260 000 долара. Тя се кава Sea Lion („Морски лъв”), като може да достигне скорост от 100 км/ч на вода. Задвижва се от двигател на Mazda RX-4. Самият Уит признава, че винаги е искал да направи бърза амфибия. Сега той работи върху нова подобна машина, която ще развива още по-висока скорост.

10 потресаващия самоделни автомобила

Ефектната суперкола също е дело на китаец. Чен Йинкси е работил върху нея повече от 2 години, като всъщност това е дипломната му работа. Конструкторът е похарчил около 5000 долара за реализиране на проекта, но те са стигнали само за външния вид на колата. Нейната максимална скорост е едва 60 км/ч, а на всичко отгоре тя не е получила разрешение за придвижване по обществени пътища.

10 потресаващия самоделни автомобила

Често самоделките представляват копия на известни суперколи, като това почти винаги води до кошмарен резултат. Полякът Яцек Мазур обаче се е справил по-добре, като е направил убедително копие на McLaren F1, като е повторил почти всички детайли от оригинала. Автомобилът е получил 12-цилиндров двигател на BMW, а каросерията е от стъклопласт. Според Яцек, колата му може да вдигне 300 км/ч.

10 потресаващия самоделни автомобила

Американецът Ким Имхоф се е нуждаел от 10 години, за да построи собствено Lamborghini Countach. Започнал е с дървен каркас, на базата на който са създадени амуминиеви елементи. След това е направена пространствена рачма. Самоделният Countach е оборудван с V8 Ford Windsor, развиващ 515 к.с. Така копието се оказва по-бързо дори от оригинала.

10 потресаващия самоделни автомобила

Мнозина са чували за това самоделно 911 GT3 RS от Австрия. Това е най-екологичното и бавно 911 в историята, като то се казва Ferdinand 911 GT3 RS и се задвижва от мускулите на краката на водача и пътника до него (ако има такъв). Да, това е велосипед с 4 колела, който тежи само 99,6 кг.

10 потресаващия самоделни автомобила

Направен в гараж драгстер с два реактивни двигателя и силует на Ferrari Enzo - това е машината на канадския инженер и изобретател Райън Макуин, който е похарчил около 100 000 долара за нейното създаване. Благодарение на двата реактивни двигателя Rolls-Royce, автомобилът развива 620 км/ч.

10 потресаващия самоделни автомобила

Този дървен автомобил е направен в Русия, като в основата му е Opel Ascona. Половината от него е в стила на съвременните коли, а останала – в този на кабриолет от 30-те години на миналия век. Каросерията е направена от дъбово дърво, което е специално обработено. Автор на проекта е механикът Василий Лазаренко.

10 потресаващия самоделни автомобила

Гран Туризмо Щербинини – така се казва тази самоделен автомобил, който се появява на бял свят още през 1969 г. То носи името на двама братя, които използват основата на ГАЗ-21 с 2,4-литров мотор, форсиран до 75 к.с. Това позволява развиване на максимална скорост от 150 км/ч.

10 потресаващия самоделни автомобила

Още един руски проект – купето ISV, създадено от Сергей Иванцев от Челябинск. Автомобилът е получил двигател от BMW и заден мост от Niva, като построяването му отнема повече от 10 години. Сред ярките особености та ISV са вдигащите се врати и панорамният покрив.

Снимки: Motor



 

0 от 500