IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MG с нов спортен концепт

Премиерата на електрическия E-Motion ще е в Шанхай

MG с нов спортен концепт

Европейците позабравиха класическата британска марка MG, която от известно време е китайска собственост, а в последните години присъствието й на Стария континент се изчерпваше с два общо взето невзрачни модела, продавани на Острова.

MG с нов спортен концепт

Но сега MG декларира амбиции да се завърне на пазара на спортни автомобили, където до 2011 г. присъстваше с модела TF и това ще стане факт на салона в Шанхай, където ще дебютира концептът E-Mission. От компанията все още не са обявили официално премиерата, но се очаква, че както името на колата, така и събитието ще се случат, както се очаква.

MG с нов спортен концепт

Все пак, компанията-собственик на MG – SAIC е със седалище Шанхай и оттам вече намекнаха, че изложението е изключително важно за тях и ще изненадат „световната публика с интересни премиери”.

Интересното е, че MG планира завръщане директно с електромобил, както подсказва името на прототипа, а засега за него се знае твърде малко – очаква се ускорението от 0 до 100 км/ч да е по-малко от 4 секунди, а пробегът с едно зареждане – над 500 км.

MG с нов спортен концепт

Тийзърите, които изтекоха в нета показват силует, напълно непознат за дизайнерската традиция на MG, а единственият общ елемент с актуалните модели на марката са фаровете, които са оформени като при ZS.

Все още е трудно да се определят размерите на купето с две врати, но в китайската преса вече се появиха прогнози, че става въпрос за автомобил, който ще е конкурент на 4-ата серия на BMW. Или поне ще е в този клас.

Снимки: SAIC

Тагове: saic mg mg tf mg e-motion
0 от 500