IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford започва да проектира коли във виртуалната реалност

В компанията вярват, че тази технология ще стане популярна като смартфоните

Ford започва да проектира коли във виртуалната реалност

Технологии от виртуалната реалност са били използвани при разработката на дизайна на новия Ford Fiesta, съобщиха от компанията-производител. В специално оборудвано студио дизайнерите на компанията са проектирали разположението на приборния панел, на креслата и на механизмите за управление на автомобила.

Ford започва да проектира коли във виртуалната реалност

Освен това автомобилният производител изучава потенциала на цял редица нови техники в тази област, като използва цифрови холограми на обекти от реалния свят. Те ще играят основна част в проекта, тъй като ще помагат на хората да оценяват характеристиките на предлаганите им продукти – в случая автомобили.

Според експертите от Ford, човек се нуждае от 3 минути за да прецени дали даден продукт му харесва или не, като това се отнася с пълна сила за автомобилите.

„В момента, в който седнете в салона, у вас започват да се оформят асоциации с миризмата на автомобила, звука на затварящите се врати, както и с допира на повърхността на материалите. Ще бъде голям пробив, ако ние, дизайнерите, успеем да създадем целия този опит с помощта на виртуалната реалност”, заяви шефът на отдела за интериорен дизайн на Ford – Амко Линартс.

Самата технология вече е широко използвана и от други автомобилни производители. Наскоро от Jaguar Land Rover показаха постиженията си в областа, като дадоха възможност на потенциалните си клиенти да видят автомобила в реалните му размери, при това с най-големи подробности. В случая ставаше дума за модел, който все още не се е появил в продажба.

Снимка: Ford
 

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Волвар ( преди 7 години )
    За три минути трябва да реша какво да си купя в кварталната бакалница, че зад мене чакат комшиите. Това е недостатъчно време, ако ще купуваш кола, която години ще е като член на семейството. Някой да е избирал партньор в живота три минути? Пък и виртуално, където демо версията може да е всякаква, но реалностите други...Пак ни баламосват.