IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Милионер от САЩ показа претендента за короната на "Нюрбургринг"

Купето SCG 003S обещава да премине "Северната дъга" за рекордно време

Милионер от САЩ показа претендента за короната на

Компанията Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG), принадлежаща на американския милионер и режисьор Джеймс Гликенхаус представи на автосалона в Женева "гражданска" версия на състезателното купе 003, която се казва 003S. 

Милионер от САЩ показа претендента за короната на

Суперколата трябва да подобри рекорда за най-бърза обиколка на пистата "Нюрбургринг" от сериен автомобил . Сегашното най-добро постижение принадлежи на Lamborghini Huracan Performante - 6 минути и 52,01 секунди, но в SCG вярват, че тяхната суперкола ще се справи за 6 минути и 30 секунди.

Самата SCG 003S е оборудвана с 4,4-литров битурбо V8 двигател. Неговата мощност е 800 к.с. и 850 Нм въртящ момент. Моторът се съчетава със 7-степенна секвенциална скоростна кутия. Това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3 секунди и развиване на скорост от 349 км/.

Милионер от САЩ показа претендента за короната на
 
В основата на модела лежи карбонов монокок, като благодарение на използването на този материал в каросерията теглото на автомобила не превишава 1360 кг. При скорост от 250 км/ч аеродинамичните елементи генерират притискателна сила, равна на 703 кг.

Милионер от САЩ показа претендента за короната на
 
Засега не е ясно кога ще стартира продажбата на автомобила и колко ще струва той. С производството на SCG 003S ще се заеме италианската компания Manifattura Automobili Torino.

Снимки: Autonews
 
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 7 години )
    Е,като копирате статии,поне ги копирайте до край-ще струва 1.8 мил.$.,и ще се пускат по 3 бр.на година.Целта му е "24ч.Льо Ман" !!
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "" в SCG вярват, че тяхната суперкола ще се справи за 6 минути и 30 секунди.""Може колата наистина да е забележителна на пистата, ама изявлението е меко казано смехотворно! Едно е да кажеш, предполагаме, че колата ще даде най-добро време на Нюрбург ринг. а тука казват че вярват, тоест са 100% сигурни и дори кокретизират точно време, без да са я пробвали на пистата. Ето това звучи смешно. Иначе готвят продажби. Предлагам им първо да докажат възможностите, вместо да рекламират празни приказки.
  • #1
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Kотоошу ( преди 7 години )
    Че това е моторетка на четири колела.