IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кралят на комбитата: Новото Audi RS6 Avant от ABT

Само 50 такива ще бъдат произведени, всяко с мощност 705 к.с. и 880 НМ

Кралят на комбитата: Новото Audi RS6 Avant от ABT

Суперавтомобил, дегизиран като комби? Защо не. Казва се Audi RS6 Avant и разполага със зловещите 605 к.с., които са дело на 4.0-литров битурбо V8 двигател в Performance версията на модела. Повечето хора биха били повече от доволни да седнат зад волана на това комби, но тунинг специалистите от ABT Sportsline мислят другояче.

Кралят на комбитата: Новото Audi RS6 Avant от ABT

Точно заради това германците представиха нов тунинг пакет за автомобила, който добавя към неговата мощност 100 к.с.и 180 Нм.

Освен със своята потресаваща мощност от общо 705 к.с. и 880 Нм, новото ABT RS6+, както се казва моделът, се отличава и с атрактивен оптичен пакет, състоящ се от множество карбонови детайли. В комплекта влизат преден лип спойлер, декоративни капаци на страничните огледала, както и спойлер в горната част на задния капак. Огромният дифузьор под задната броня също е направен от въглеродни влакна и кара задницата да изглежда повече от привлекателно, без да влияе негативно на теглото на колата.

Кралят на комбитата: Новото Audi RS6 Avant от ABT

Всичко това е допълнено от 22-инчови джанти, които са боядисани в черен лак и са окомплектовани с високоскоростни гуми.

В интериора на оптимизираното суперкомби се забелязват декоративни лайсни на вътрешните прагове със специално осветено лого „RS6+”, което се прожектира и на земята, когато е тъмно. От ABT засега пазят интериора в тайна, но казват, че той е получил тапицерии от поръчкова кожа, специален плакет с индивидуалния номер на колата, както и много карбонови акценти. Като допълнение, модифицираното „семейно“ комби идва със специални стелки, в това число и тази на багажника.

Кралят на комбитата: Новото Audi RS6 Avant от ABT

ABT RS6+ ще бъде представено официално по време на автомобилното изложение в Женева в началото на март, а официалният му дебют на пазара ще се случи в седмиците след това. Серията ще се състои от едва 50 автомобила.

Припомняме, че това НЕ е най-мощният RS6 Avant на ABT. През миналата година компанията отбеляза 120-ия си рожден ден с автомобил, наречен ABT RS6 „1 до 12“, който можете да видите на снимките по-долу. Той разполага със 730 к.с. и 920 Нм.  

Кралят на комбитата: Новото Audi RS6 Avant от ABT

Кралят на комбитата: Новото Audi RS6 Avant от ABT

Снимки: ABT

Тагове: audi rs6 avant abt rs6+
0 от 500
  • #29
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Като гледам жълтото фиаско на Нисан във WEC и ЛьоМан, и на Хонда във Ф1, се чудя колите им въобще как вървят по улиците....че някои бидони за кисело зеьйе, от по 1800кг, били и спортни!
  • #28
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Охо ( преди 7 години )
    ..Дошата на компанията се е развихрил,как е Дошее..*** тия баничарки нямт стигане ей,..хаха че с тия Сивици недозавиващи... хахха мъка мъка из баирите :)
  • #27
    0 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Браво, голям автомобил. А сега тръпнем в очакване следващия "шедьовър" от Алди - кралят на баничарките - турбо баничарка с куатро и заводски тунинг.
  • #26
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ей тоя бавен гтр много им бърка на някои :D
  • #25
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Малеййй ( преди 7 години )
    Виж ти от дюнерджиите от "германската" фирма "Алди" са открили пазарна ниша-тази на скоростните катафалки!!!И 1000 к.с.да ги направят пак няма да стане спортна кола!!!
  • #24
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Поп фолк...
  • #23
    1 rate up comment 4 rate down comment
    thebrainless ( преди 7 години )
    Panamera Sport Turismo ще бъде представена другата седмица. Не знам кой би предпочел ауди пред Porsche, не говоря за тази доработка, а за оригинално rs6.
  • #22
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Зна ли немската *** каска що е Тechics
  • #21
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Бай Оня ( преди 7 години )
    Това е ясно ама хората не четат и не искат да четат... Не им пука те повечето тук са на 15 ти си трьгнал да обесняваш и учиш...
  • #20
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Nissan adjusted the aero, the tire pressure and heat, the braking distribution, the camber, ride height and other stuff plus harakiri driving. Without the adjustments the Nismo only did 7:18 after the 12. try, the normal MK3 GTR did 7:26, they tested for 3 days whereas Porsche tested 3 runs with the final car (they always do) in bare stock condition and "safe" driving. That's also the reason why the 991 Turbo S spanks the GTR in every other test despite being the more comfortable car.?