IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Иновационен електромобил получи дизайн от Джуджаро

Китайската компания Techrules ще покаже машината си в Женева

Иновационен електромобил получи дизайн от Джуджаро

Китайският производител Techrules показа изображение на първия си сериен автомобил – спортно купе с иновационен силов агрегат. Премиерата на задвижвания с електричество модел ще се състои по време на автомобилния салон в Женева.

Иновационен електромобил получи дизайн от Джуджаро

Преди година Techrules представи на същата изложба концептуалнтите AT96 и GT96 – състезателна и гражданска модификация на една и съща машина. И двата прототипа получиха хибриден силов агрегат, разработка изцяло на китайската компания. Той се състои от 6 електромотора – 2 отпред и 4 отзад, като те се захранват от специален акумулатор с капацитет 20 кВт/ч.

Енергията за батериите се изработва от микротурбогенератор, който захранва и останалите системи на борда. При AT96 микротурбината работи с авиационен керосин, бензин или дизел, докато при GT96 – само на пропан-бутан или метан. Общата мощност на хибридната система, която китайците наричат Turbine-Recharging Electric Vehicle (електромобил, зареждан от турбина), е 1044 к.с.

Дизайнът на серийната версия е дело на знаменитите Джорджето и Фабрицио Джуджаро – създатели и бивши собственици на легендарното студио Italdesign Guugiaro. Те са се отказали от традиционния покрив, като се заложили на нещо подобно на купол на изтребител, заради който мястото на водача е разположено в средата. Шасито на колата също е дело на чужда компания – L.M. Gianetti.

Именно тази фирма ще се занимава и с производството на автомобила, което ще стартира по-късно тази година. Първо на пазара ще се появи пистовият вариант, от който ще бъдат направени 25 бройки. По-късно Techrules планира да разшири гамата от електромобили, които ще предлага.

Снимка: Techrules

Тагове: italdesign techrules
0 от 500