IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota оборудва iQ със задна въздушна възглавница

Все по-остаряло и невярно става мнението, че малките автомобили са значително по-опасни от големите.

Toyota оборудва iQ със задна въздушна възглавница
Компактните автомобили прилагат все по-ефективна и съвременна защита за пътниците. Сега в Toyota разработиха нова въздушна възглавница, която защитава пътуващите в миниавтомобила iQ от удар в задната му част. 


В iQ има място за четирима души и дължината му е по-малка от три метра. Този модел на Toyota ще бъде в продажба в Европа през 2009 г. 

Главният дизайнер на iQ, Хироки Накаяма, заявява пред изданието News, че автомобилът ще бъде оборудван с въздушна възглавница за защита от удар отзад. Тя защитава главно хората на задната седалка. Повече подробности не съобщава, заради предстоящото патентоване на тази система. 

Седалките при iQ са за трима възрастни и едно дете. Намиращите се на задната седалка пътници са само на 30 см от задното стъкло. Това е причината да се търси допълнителна защита за тях. Според Накаяма задната въздушна възглавница ще позволи на iQ да получи пет звездички от теста за безопасност на NCAР.
0 от 500