IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От Джей Лено до Мистър Бийн: 5 звезди, луди по автомобилите

С удоволствие бихме се заровили в колекциите на тези познати от екрана физиономии

От Джей Лено до Мистър Бийн: 5 звезди, луди по автомобилите

Всеки знае, че бившият водещ Джей Лено е тежък автомобилен маниак, с една от най-фантастичните колекции в света. Но кои други знаменитости също са обсебени от автомобилите? Подбрахме пет популярни лица, в чийто гаражи с удоволствие бихме потършували.
 

Джей Лено

Звездите, които са луди по автомобилите

Тук едва ли има голяма изненада. Лено е един от най-запалените хора по автомобилите в световен мащаб. Автомобилната му колекция е абсурдно голяма и богата и вече има легендарен статут. Дори тв водещият вече има собствено шоу, посветено на същата тази колекция, което се излъчваше в youtube, а вече може да се гледа и по телевизията.

Джери Зайнфелд

Звездите, които са луди по автомобилите

Комикът е известен сред колекционерите, че притежава сериозно количество автомобили Porsche. Дори му се наложи да купи цяла сграда в Ню Йорк, за да има къде да държи колекцията си. Тя е оценена на 15 милиона долара, като в нея присъства едно много рядко 959, както и състезателни модели от различни епохи.

Вин Дизел

Звездите, които са луди по автомобилите

Звездата от „Бързи и яростни” е запален по автомобилите още преди прословутата поредица да се появи. Но актьорът признава, че успехът на филмите му е помогнал да си купи колите, за които дотогава само е мечтаел. Наскоро Дизел обясни, че много обича две коли от 1970 година, които попадат в колекцията му: Dodge Charger RT и Chevrolet Chevelle.

Роуън Аткинсън

Звездите, които са луди по автомобилите

Да, мистър Бийн е страхотен фен на автомобилите. Колекцията му е впечатляваща, като той редовно радва папараците зад волана на някой от любимите си автомобили. Помните, че Аткинсън направи зрелищна катастрофа със своя McLaren F1, след което го възстанови напълно и го продаде, като колата беше на малко над 60 000 километра. Сред най-ценните попълнения в колекцията му е едно BMW 328 от 1939 година.

Тим Алън

Звездите, които са луди по автомобилите

Актьорът, който може да засечете и по родните телевизии в сериала „Последният мъж на света”, е голям почитател на американските автомобили. Сред тях изпъква Ford Roadster от 1933 година, както и един истински рали боец от средата на 80-те години - Ford RS200.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Мда ( преди 7 години )
    Мистър Бийн е най-някой ако съдим по колите му,разбира ги нещата...
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Джей Лено, гледах няколко от предаванията му за коли, там той се среща с различни преуспели хора и кара колите им. Няма да забравя в една серия караха няколко модела на Ламборгини и споменаха един цитат на Франк Синатра. "Който иска да е някой си купува Ферари а който е някой си купува Ламборгини."