IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Така ли ще изглежда новият Nissan 370Z?

Серийният модел ще бъде по-малък, по-икономичен и по-евтин, когато излезе през 2019

Така ли ще изглежда новият Nissan 370Z?

Шестото поколение на Nissan Z е на пазара от края на 2008 и спокойно може да се каже, че е време за нов модел. Изглежда, няма да чакаме още дълго, поне ако съдим по новия концепт, който Nissan готви за автосалона в Токио през октомври. Според американското издание Car&Driver серийното спортно купе ще има по-строги черти от сегашния 370Z, но ще запази неговите пропорции, като ги комбинира с малко по-късо междуосие. Последното ще се дължи на новата архитектура FR-L, върху която ще бъде изграден моделът. Същата се използва и от Infiniti Q60.

Така ли ще изглежда новият Nissan 370Z?

Върховият вариант ще бъде оборудван с трилитровия битурбо V6 двигател от Infiniti Q60 Red Sport, което означава, че можем да очакваме мощност от около 400 к.с. и 474 Нм, задвижване на четирите колела и 7-степенна трансмисия с два съединителя.

Базовата версия на наследника на 370Z ще пристига с трилитровия V6 двигател от обикновеното Q60, който разполага с 300 к.с. и 400 Нм. Същият мотор ще бъде в основата и на хибридна версия, която ще се появи на пазара на по-късен етап и ще има електрически двигател, добавящ към мощността нови 160 к.с. Комбинираната мощност на този модел ще бъде 460 к.с., а според вътрешен на Nissan източник, пожелал анонимност, мощността с лекота може да надхвърли 500 к.с.

Така ли ще изглежда новият Nissan 370Z?

След премиерата на концепта през есента на тази година, серийният автомобил трябва да излезе на пазара през 2019 с цена от 30 000 долара за базовия вариант и 50 000 долара за модела с битурбо двигател.

Така ли ще изглежда новият Nissan 370Z?

В края на 2015 се появи информация, че следващият Nissan Z ще се превърне в кросоувър по примера на прототипа Gripz, но един от шефовете на NISMO набързо отрече слуха. Според Хироши Тамура наследникът на 370Z ще бъде трансформиран в по-конвенционален модел, ще бъда малко по-малък и ще има по-икономичен двигател, както и по-ниска стартова цена.

Още по темата: вижте теста ни на актуалния 370Z в Nismo версия (ВИДЕО):
 

 

Тагове: nissan 370z
0 от 500