IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Urus идва като "коледен подарък"

Серийната версия на кросоувъра ще се различава от показания вече концептуален модел

Lamborghini Urus идва като

Производството на новия кросоувър на Lamborghini ще стартира в края на настоящата година и ще представлява „коледен подарък” за клиентите на марката. Това заяви главният дизайнер на италианския производител на спортни коли Митя Боркерт, цитиран от изданието Motor.

Кросоувърът на Lamborghini идва като Коледен подарък

По думите на Бокерт, като цяло всъдеходът ще прилича на концептуалния модел Urus, но ще има и съществени разлики. Те ще бъдат най-вече в дизайна на предната и задната част, които при серийния вариант ще бъдат далеч по-брутални.

От компанията засега не бързат да разкриват технически детайли за автомобила, за който се твърди, че изполва платформата на Audi SQ7 и Bentley Bentayga. Базовата версия на модела ще получи 4,0-литров V8 двигател, който е изцяло нов и не се използва за нито един друг автомобил на концерна Volkswagen.

Знае се, че ще има и хибридна версия на модела, чиито основни пазари ще бъдат САЩ, Китай, Великобритания, Германия, Русия и страните от Близкия Изток.

Снимка: Lamborghini

Тагове: lamborghini urus
0 от 500