IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes показа още по-мощен AMG GT (ГАЛЕРИЯ)

Купето е получило пълноуправляемо шаси и 557 конски сили

Mercedes показа още по-мощен AMG GT (ГАЛЕРИЯ)

Компанията Mercedes-Benz представи на автосалона в Детройт обновеното купе AMG GT. Моделът е станал по-мощен, получил е активна аеродинамика, както и нова модификация – GT C, която е оборудвана с пълноуправляемо шаси. Досега с такова разполагаше единствено пистовата версия R.

Mercedes показа нови версии на AMG GT

Базовият вариант AMG GT вече разчита на 4,0-литров V8 битурбо мотор, който развива 476 к.с. и 630 Нм. Това е с 13 к.с. и 30 Нм повече от предшественика му. По този начин купето се изравнява по показатели с показания през есента на 2016 г. роудстър AMG GT.

При версията S двувратката развива 522 к.с. и 670 Нм, което е с 12 к.с. и 20 Нм повече от досега. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,0 секунди при базовия вариант и 3,8 секунди при AMG GT S, а максималната скорост е съответно 304 и 310 км/ч.

Всички модификации на AMG GT вече разполагат със система Airpanel, която представлява активни малки амортисьори, които са разположени в предната броня. Те автоматично се отварят или затварят в зависимост от движението. При ниски скорости и липсата на нужда от охлаждане на мотора те са затворени, за да намалят аеродинамичното съпротивление. Съответно при висока скорост те се отварят.

Напомпаната версия на купето – GT C, на свой ред напълно повтаря роудстъра със същото име като технически детайли. Тя се разполага между модификациите GT S и топ-варианта GT R, като разчита на 557 к.с. и 680 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,7 секунди.

Mercedes показа нови версии на AMG GT

Този вариант е получил пълноуправляемо шаси, спортно адаптивно окачване AMG Ride Control и диференциал с повишено триене с електронно управление. Продажбите на обновеното купе стартират с пускането на специална версия от 50 коли- Edition 50, посветена на половинвековния юбилей на AMG. Тя развива 317 км/ч.

Снимки: Mercedes-AMG

Тагове: mercedes-amg gt
0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Така и така ползват дизайна на крилатия Мерцедес и нищо не направиха,а сега се мъчат лекода се разграничат,но то ни РАК ни Щука ?!?Поради липса на идеи са сложили решетка от тир?!?Вижте го,сега прилича на рейс?!?Продължават да се гаврят с великия дизайн от 56г. ?!?Ами фаровете-и Южно-Корейците вече не правят толкова Азиатски фарове ?!?А задницата е като на кемпер,пък багажника е малък ?!?Прилича на снегорин ?!?Ще оправя всичко !!! https://imageshack.com/i/plQUT4Z0j Ще стане!!!Ще покажа как трябва да еволюира великия дизайн!!!Фаровете ще станат пак фарове!Ще оправя покрива,предницата,страничната линия,задницата,ще е устремна дори и спряла!!!...вижте как без да се гавря с решетката пак е на светлинни години от Корейскотоим чудо !Коя прилича сега на Мерцедес Гулвинг и коя е пренесла миналото в настоящето?