IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колата на Faraday Future отказа на официалната си премиера

Електрическият FF91 обещава да е по-бърз и по-автономен от Tesla Model S

Колата на Faraday Future отказа на официалната си премиера

FF91 на Faraday Future се превърна в една от големите звезди на изложението CES в Лас Вегас, а моделът на стартиралата наскоро компания е специален с това, че освен, че е електрически, той може да се придвижва автономно и е по-бърз от Model S на Tesla. 

Faraday Future показа супер бърз електромобил

В последните месеци обаче новините около Faraday Future бяха свързани основно с финансовите проблеми на компанията, напускащите шефовете и спряното строителство на фабриката на компанията – инвестиционен проект на стойност 1 милиард долара.

Представянето на FF91 пред публиката на CES започна с видео материали за това как електромобилът паркира сам и как се ускорява от 0 до 96 км/ч за 2,39 секунди. Това е и основната гордост на създателите на FF91, тъй като най-бързата версия на Model S постига това за 2,5 секунди. 

Малко по-късно обаче се стигна до конфузен момент, когато китайският милиардер Ютин Джиа се опита да демонстрира пред публиката функцията за самостоятелно паркиране, но колата не помръдна от мястото си. 

Джиа е главен изпълнителен директор на LeEco – китайска компания, занимаваща се с видео онлайн и производство на смартфони, която е и основен инвеститор във Faraday Future. При втория опит обаче FF91 изпълни нарежданията на китайския бос. 

Пазарната премиера на FF91 е насрочена за 2018 година, а поръчки се приемат срещу депозит от 5000 долара.

Тагове: faraday future ff91
0 от 500